Шедеври у вишивці представила майстриня Наталя Лазарєва в Івано-Франківську

Шедеври у вишивці представила майстриня Наталя Лазарєва в Івано-Франківську

22.11.12 12:55 0 1501
В Музеї мистецтв Прикарпаття майстриня Наталя Лазарєва представила 30 вишитих картин, створених за схемами з шедеврів світового мистецтва.

«Це друга моя персональна виставка. Тут 30 вишитих картин. Мене приваблює у роботі складність. До прикладу, картина Ренуара – це вишивка, в якій понад 80 відтінків. Нині я бачу у ваших очах подив та захоплення і це для мене - найголовніше», - говорить Наталя Лазарєва.

За фахом майстриня – інженер-економіст. Довгий час жила у Росії. На Україну повернулась після розвалу Радянського Союзу. Нині вона живе у Калуші, не працює. Вишивкою почала займатись з 2008 року. Розповідає, картина «Ангел веде янголятко до сонця» вразила її настільки, що взялася за вишивання. З тих пір жодного дня не залишає голки з ниткою. Щоразу береться за найскладніші картини, які добирає на власний смак. Схеми купує, або замовляє. Наразі, в її доробку «Хлоя» Пойнтера, картини Ренуара, Констебля та інших художників. Загалом, їй вдалося створити 44 шедеври у вишивці.

«У мене є велика мрія. Прагну, аби хтось мені допоміг розробити одну з картин Айвазовського, щоб її вишити, будь-яку ніч Архипа Куїнджі, а ще – нічний ліс Аватару», - говорить Наталя Лазарєва.

Над однією картиною майстриня працює по 12 годин на добу. Ще не закінчила одну роботу, а вже збирає нитки на наступну. Кожну вишивку творить не менше місяця. Розповідає, замовлень у неї вистачає. Єдина умова – картина має подобатись вишивальниці.

«Я вважаю себе лише бджілкою-трудівницею, а геніальними митцями - тих, хто є авторами картин», - зізнається майстриня і додає, що на творчість її надихає прекрасне. Втім, без доброго програміста, який може розробити схеми зі світових шедеврів, свою працю вона не уявляє.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Три ангели Іоанна Георга ...
Наступна новина: На новорічно-різдвяну ...

КОМЕНТАРІ