Львів: «Міський бюджет – єдиний бюджет, який виділяє кошти на пам’ятки міста», - В.Косів

Львів: «Міський бюджет – єдиний бюджет, який виділяє кошти на пам’ятки міста», - В.Косів

22.11.12 22:46 0 1309
Як розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, роботи з реставрації будівлі музею Пінзеля проводились ще у 2008 році. Зокрема, тоді проводили заміну даху.

— У 2008 році ремонт був проведений лише на суму 500 тис. грн. Частина даху була замінена на мідну бляху, на цьому припинилося фінансування і не було проведено більше ніяких робіт. — Ситуація з цією пам’яткою є дуже погана. Якщо говорити про дах,— то катастрофічна.  У 2008 році фінансування з державних субвенцій припинилось. На сьогодні немає ні копійки з державного бюджету на реставрацію цих пам’яток. — Потрібні дуже великі кошти на реставрацію цієї пам’ятки. Так само як потрібні кошти на реставрацію інших пам’яток – церкви Юра, театру ім. Заньковецької, Бернардинського комплексу та інших пам’яток, що є в катастрофічному стані. — На жаль, протягом останніх 4 років не було жодної копійки державної субвенції на цей і на інші об’єкти. Впродовж усіх тих років є лише якісь обіцянки — державна цільова програма до ЄВРО передбачала реставрацію пам’яток.  На жаль, все це нереалізоване. — Міський бюджет – це єдиний бюджет, який виділяє кошти на пам’ятки міста. І також це грантові кошти уряду Польщі, уряду Німеччини, уряду США, уряду Норвегії. Цих коштів, які є в міському бюджеті, не вистачить на ці всі пам’ятки. Ми щороку реставруємо ті пам’ятки, які є в найкатастрофічнішому стані. Ми бачимо по центральній частині, що зроблено цього року, що минулого. Але цих коштів без субвенцій з уряду ніколи не буде достатньо. — Має бути розуміння Міністерства культури, Кабінету Міністрів, найвищого керівництва держави, що це є відповідальність спільна, відповідальність держави. Це цінність не львівська, навіть не українська, а світова цінність. І про неї  потрібно дбати, залучаючи державні кошти. — Ми щороку звертаємося і далі будемо звертатись за цими субвенціями. Разом з тим ми далі будемо виділяти кошти на пам’ятки у міському бюджеті. — Василь Косів

Нагадаємо, як інформувала раніше начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, місто щороку на збереження культурної спадщини виділяє з міського бюджету в середньому 10 млн грн.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: ТОП-10 кращих порад ...
Наступна новина: З львів’янами поговорять ...

КОМЕНТАРІ