З львів’янами поговорять про культуру

З львів’янами поговорять про культуру

22.11.12 22:51 0 1344
В рамках створення «Стратегії розвитку культури до 2025 року»  почалася серія зустрічей із представниками різних професійних середовищ Львова.

Учні 9-11 класів ЗОСШ № 42 стали першими, з ким поговорили про стан культури міста, її позитивні і негативні сторони сьогодні та сподівання щодо розвитку цієї сфери в майбутньому. Зустріч провели заступник начальника управління культури ЛМР Ірина Магдиш та представники Інституту міста.

— Молодь такого віку відчуває брак лише у кількості концертів світових зірок, спортивних комплексів та певної відсутності молодіжного публічного простору. За словами учнів Львів у 2025 році – це місто чисте, не заполітизоване, місто нових можливостей та якісної модерної освіти — Надія Литвин, аналітик програми стратегії Інституту міста

— Зустріч із  учнями-старшокласниками в одній зі шкіл на Майорівці показала, наскільки запущеною і тривожною є ситуація із культурою у Львові. За дві години розмови із дітьми про те, чого їм бракує, а чим вони задоволені у культурі міста, жодного разу не прозвучало слово «музей» чи «бібліотека». Культура для дітей  асоціюється виключно із розвагою, а це означає дуже просту річ: і музеї, і бібліотеки мусять змінюватися і думати, як привабити дітей, можливо, навіть під маскою розваги, якісної і змістовної.  Результат того буде вартий. — Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури ЛМР

Крім школярів, участь в обговореннях візьмуть:

* представники культурного бізнесу та туризму;

* студенти;

* громадські організації та незалежні культурні інституції;

* представниками медіа;

* представниками фахової освіти.

Наступна зустріч відбудеться з учнями ЗОСШ № 8 у вівторок, 27 листопада.

Нагадаємо, що ця серія зустрічей є наступним етапом після громадських обговорень, які тривали з січня до травня 2012 року.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: «Міський бюджет – ...
Наступна новина: Завтра не буде ...

КОМЕНТАРІ