У Львові пройшов тренінг на тему: «Надання адміністративних послуг: прикладні аспекти»

У Львові пройшов тренінг на тему: «Надання адміністративних послуг: прикладні аспекти»

23.11.12 08:04 0 2359
22 листопада у Львові відбувся тренінг «Надання адміністративних послуг: прикладні аспекти» для працівників апарату райдержадміністрацій та міст обласного значення, які є відповідальними за виконання Закону України «Про адміністративні послуги».

Тренінг проходив в межах реалізації ініціативи «Розбудова спроможності Львівської облдержадміністрації щодо надання якісних адміністративних послуг» Проекту розробки та впровадження публічної політики (PRISM) в Україні, який фінансується Канадською аґенцією міжнародного розвитку (CIDA) під керівництвом Канадського бюро міжнародної освіти (CBІE).

Основна мета заходу – ознайомити слухачів з сучасною доктриною адміністративних послуг, національною політикою та нормативним регулюванням у цій сфері, зокрема з основними принципами нещодавно прийнятного та введеного в дію Закону України «Про адміністративні послуги».

Особливістю є норма, яка передбачає надання адміністративних послуг безпосередньо через спеціалізовані центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та/або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Також взято до уваги питання проблемних зон регулювання у сфері надання адміністративних послуг та основних новацій Закону України «Про адміністративні послуги» від 6 вересня 2012 року №5203-VI.

Також заступник директора Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Ліпенцев розповів про успішні вітчизняні практики реформування системи надання адміністративних послуг на місцевому рівні, а також про зарубіжний та вітчизняний досвід створення та функціонування Центрів надання адміністративних послуг, принципи їх роботи.

Участь у семінарі взяли близько 20 працівників апарату райдержадміністрацій та міст обласного значення.

Під час тренінгу відбулося активне обговорення визначення поняття «адміністративна послуга», порядку їх надання та інших нововведень Закону, також було надано ряд пропозицій до проекту Концепції покращення якості надання адміністративних послуг.

Тренінг проводиться обласною державною адміністрацією, спільно з експертами Проекту розробки та впровадження публічної політики (PRISM) та Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Довідка.

Закон України «Про адміністративні послуги» від 6 вересня 2012 року № 5203-VI вступив в дію 7 жовтня 2012 року.

Основні аспекти Закону: чітке визначення терміну „адміністративна послуга”; встановлення виключно законами переліку адміністративних послуг, вимог до їх надання; переліку та вимог до документів, необхідних для отримання адміністративної послуги; платності або безоплатності; граничного строку надання адміністративної послуги; переліку підстав для відмови у наданні адміністративної послуги; введення поняття „адміністративний збір” як єдиної плати за адміністративну послугу; заборона надання інших платних послуг органами  влади (ксерокопіювання, консультування тощо), крім адміністративних; заборона делегувати суб’єктам господарювання повноважень із надання адміністративних послуг; законодавча заборона вимагати документи та інформацію, якою вже володіють суб’єкти надання адміністративних послуг, або яку вони можуть отримати самостійно.

Адміністративна послуга – результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи відповідно до закону.

Центр надання адміністративних послуг – це постійно діючий робочий орган або структурний підрозділ виконавчого органу міської, селищної ради або Київської, Севастопольської міської державної адміністрації, районної, районної у містах Києві, Севастополі державної адміністрації, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг.

Згідно із Законом до 1 січня 2014 року при міських радах (їх виконавчих органах) міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київській, Севастопольській міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністраціях повинні бути створені та функціонувати центри надання адміністративних послуг.

Про це повідомив сайт Коучинг достижения цели
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ