Чернівецькі міліціонери зустрілися із представниками Корпусу Миру США в Україні

Чернівецькі міліціонери зустрілися із представниками Корпусу Миру США в Україні

23.11.12 08:09 0 1288
21 листопада відбулася зустріч керівників Буковинської міліції з координатором Служби Безпеки Корпусу Миру в Україні Сергієм Пашинським та представниками американських волонтерів. Учасники за «круглим столом» обговорили питання діяльності міжнародних волонтерів на території області.

На початку заходу Сергій Пашинський подякував міліціонерам за можливість проведення чергової зустрічі та висловив своє задоволення тим, що на території області жодного правопорушення чи некоректної поведінки як із боку міліціонерів так і громадян відносно волонтерів із США не було вчинено, що свідчить про толерантність Буковинського краю.

Координатор розповів присутнім про програми, за якими працюють представники Корпусу на Україні. Зокрема, програми передбачають: викладання англійської мови в навчальних закладах, співпрацю з місцевими органами влади з метою надання допомоги студентам в досягненні успіху в освіті, розвиток молоді, співпрацю з неурядовими організаціями, органами влади та бізнес-структурами. Основною метою цих заходів є сприяння соціального та економічного розвитку на місцевому рівні – продовжив представник Корпусу.

Велику увагу під час зустрічі було приділено питанню набуття правового статусу волонтерів на території держави за новим законодавством, також обговорено алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій за участю «народних дипломатів». Крім цього, було досягнуто домовленостей про надання за необхідності правової допомоги волонтерам.

Перший заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Петро Продан запевнив, що міліція Буковини й надалі буде вживати всі необхідні заходи для забезпечення безпеки та захисту волонтерів під час їх діяльності на території області.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині затримали ...

КОМЕНТАРІ