Письменниці з Луцька присвоєно літературну премію імені Олександра Олеся

Письменниці з Луцька присвоєно літературну премію імені Олександра Олеся

23.11.12 08:39 0 1351
20 листопада 2012 року знаній луцькій поетесі Надії Гуменюк присвоєно літературну премію імені Олександра Олеся. Відзнакою неперевершеного українського лірика Надію Павлівну нагородили за поетичну збірку «Голос папороті» у Всеукраїнському конкурсі на кращого лірика. Це ще одна нагорода за її високомайстерне поетичне слово.

Тож вітаємо Надію Павлівну із цією відзнакою та бажаємо невпинного творчого натхнення, подальших успіхів на літературній ниві та люблячих читачів!

***

Надія Павлівна Гуменюк – поетеса, прозаїк, публіцист, член Національної спілки журналістів України (з 1977), член Національної спілки письменників України (з 1995). Нагороджена Почесним Знаком Національної спілки журналістів України, лауреат літературно-мистецької премії імені А. Кримського.

Поезії Надії Гуменюк властиві громадянське звучання, філософське осмислення світу, щирість, вона пронизана ліричним струменем, що балансує десь на межі жорстокої дійсності і пошуку ідеалу, земного і небесного, скороминущого і вічного.

Надія Гуменюк - автор збірок поезій «Країна світла», «Каріатиди», «Однокрил», «Тайнопис тиші», книжок для дітей «Чапики-чалапики», «Веселка для веселика», «Де гуляє крокотам?», «Святвечір», «Котилася писанка», «Казка про козака Ярка та Яринку-Живинку», «Силует на вежі», «Веселий дирижаблик», «Буслик хоче до Світязя» та ін.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: Маршрут № 17 ...

КОМЕНТАРІ