У Львові відбудеться фестиваль хорового співу

У Львові відбудеться фестиваль хорового співу

23.11.12 09:19 0 1386
Вже втретє у Львові проводиться фестиваль хорового співу «Співаймо канон». Цих вихідних хорові колективи з нашого міста, а також зі Стрия, Золочева, Дублян, Здолбунева, Рівного даватимуть концерти, а керівники хорів обмінюватимуться досвідом щодо методик роботи з дітьми. Організаторами фестивалю є Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» УДЮМК Шевченківського району, а також ДМШ № 8 і ДДШМ № 10. Вхід на Фестиваль вільний.

— Хоровий спів завжди був одним з найбільш доступних і улюблених в українській культурі. На жаль, зараз інтерес до цього виду мистецтва почав знижуватися. Тепер перед керівниками хорів постає завдання знайти методи зацікавлення дітей та молоді хоровим мистецтвом. Саме спільна організація фестивалів та зустрічей сприяє підвищенню рівня виконавської майстерності дитячих та молодіжних хорових колективів й зміцненню творчих зв’язків між хорами. Запрошуємо всіх охочих прийти і помузикувати з нами у формі канону. — Наталія Манько, керівник Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», організатор фестивалю хорового співу

Фестиваль-конкурс проходитиме 24 і 25 листопада. 24 листопада о 14.00 год відбуватимуться майстер-класи в актовому залі СЗШ № 54 (вул. Хвильвого, 16), під час яких керівники хорів ділитимуться досвідом ефективної роботи з дітьми. В той же день відбудеться презентація «Методичного збірника хорових творів для дитячого хору». А 25 листопада о 15.00 год в Будинку камерної та органної музики (вул. С. Бандери, 8) – концертні виступи всіх учасників.

Цього року фестиваль присвячується творчості українського композитора Богдани Фільц, яка нещодавно святкувала свій 80-літній ювілей. Як зазначають організатори, метою фестивалю є промоція дитячої хорової музики та заохочення до багатоголосого співу в формі канону.

— Канон, тобто пісня, у якій кожен голос повторює те саме, наслідуючи попередній, є улюбленою формою хорового співу для дітей. Канон захоплює поєднанням простоти з неочікуваністю. Кожен повтор додає нової барви до звучання канону, перетворюючи його, зрештою, в цікаву гру слів та звуків. Також хори співатимуть два канони разом. Це «Дивись яку любов» (духовна пісня) та «Облітав журавель». — Наталія Манько, керівник Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», організатор фестивалю хорового співу

Крім «Радуниці» й колективів ДМШ № 8 і ДДШМ № 10, у фестивалі-конкурсі братимуть участь Зразковий дитячий хор «Оберіг» (м. Винники), учні хорового відділу ДМШ № 1, хор ДМШ № 11 «Росинка», хор ДШМ ім. С. Турчака (м. Дубляни),  дитячі хори Стрийської та Золочівської ДМШ, дитячий хор «Іскринка» Здолбунівської ДМШ, юнацький хор «Токатіна» з м. Рівне та народний дівочий хор «Ліра» Львівського національного університету ім. І. Франка.

Фестиваль хорового співу «Співаймо канон» відбудеться за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «У Львові необхідно ...
Наступна новина: У Львові покажуть п’єсу за ...

КОМЕНТАРІ