Львів’яни похилого віку дискутували про Голодомор 1932-33 рр.

Львів’яни похилого віку дискутували про Голодомор 1932-33 рр.

23.11.12 09:34 0 1292
Львів пам’ятає. На цьому тижні, в суботу 24 листопада, суспільство відзначає День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, відтак відділення соціально-побутової реабілітації Львівського міського терцентру провело тематичну зустріч присвячену цій тематиці, яка пройшла в приміщенні відділення, що за адресою: вул. Кирилівська, 3а.

Участь в історичному диспуті взяли також: член Української Асоціації письменників Західного регіону, журналіст Романія Данилюк та заслужена артистка України Ольга Журавльова.

— Тема Голодомору в Україні, довгі роки ретельно замовчувалась радянським режимом. Навіть сьогодні, в часі омріяної Незалежної України, чимало політичних та публічних осіб спекулюють на цій темі, вводячи громадян в позицію дискусії довкола цього питання, хоч мали б, нести істину в народ, аби шанувати і пам’ятати. Тому, нами напередодні, і власне в сам день пам’яті підготовлено ряд просвітницьких заходів, якими хочемо донести людям правдиву інформацію щодо фатальних подій на території сучасної України в період 1932-33 рр., а також віддати данину пам’яті людям, які постраждали за мрію бути незалежними, за свою національну приналежність,начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович — — Щотижня, працівники Львівського міського терцентру організовують просвітницькі зустрічі з підопічними, які отримують в нашій установі соціальні послуги, і які радо долучаються до їх проведення. Ми намагаємось охоплювати різну тематику, що стосується мистецтва, здоров’я, історичних подій, тощо, директор Львівського міського територіального центру Віталій Брославський

До слова, Львівський міський територіальний центр, як міська установа утворений ухвалою сесії Львівської міської ради у червні 2009 року, і є бюджетною установою управління соціального захисту. Соціальні працівники центру надають соціальні послуги більш як 2,5 тис. львів’ян з числа непрацездатних одиноких у похилому віці.

Голодомор 1932–1933 рр.— масовий, навмисно зорганізований радянською владою голод, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території етнічних українських земель Української РСР (землі сучасної України за винятком семи західних областей, Криму і Південної Бессарабії, які тоді не входили до УРСР) та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Штатну чисельність ...
Наступна новина: Львів: Призначено директора ...

КОМЕНТАРІ