У Львові відбудеться  мистецька виставка присвячена темі ВІЛ/СНІД

У Львові відбудеться мистецька виставка присвячена темі ВІЛ/СНІД

23.11.12 13:41 0 1447
Благодійний фонд САЛЮС 28 листопада – 5 грудня в МО «Дзига» (вул. Вірменська, 35) в залі, що на другому поверсі, проводитиме виставку мистецьких творів для  візуалізації проблеми СНІДу задля привернення уваги громадськості до її гостроти. Усі охочі тут зможуть побачити речі, які були створені в рамках конкурсу «Життя прекрасне». Відкриття виставки 28 листопада о 15.00 год. Вхід на виставку вільний.

— Щорічно 1 грудня світова громадськість відзначає Всесвітній день солідарності з ВІЛ-позитивними людьми та толерантного ставлення до людей, яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІДу. Ідея цьогорічного мистецького конкурсу, організованого БФ САЛЮС до цієї дати, – відобразити проблему ВІЛ/СНІДу через призму фотооб’єктива. — Мета конкурсу – привернення уваги громадськості до проблем ВІЛ/СНІДу, відродження та популяризація ідей гуманізму, попередження стигматизації та дискримінації людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом. Тематика конкурсу пов’язана з попередженням ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом та пропагандою здорового та безпечного способу життя. Учасники конкурсу подавали окремі  роботи або серії фотографій, об’єднані одним задумом чи дизайном. — Оксана Кристиняк, координатор заходу

Конкурс «Життя прекрасне» – це продовження авторської програми «Мистецтво проти СНІДу», яка впродовж 16 років впроваджується БФ САЛЮС. Метою програми є створення мистецьких творів для візуалізації проблеми СНІДу, привернення уваги громадськості до її гостроти. Застосування мистецьких форм та засобів сприяє засвоєнню інформації через призму емоційного сприйняття, що робить програму  непересічною і атракційною.

Для її реалізації використовуються різні мистецькі засоби – плакати, скульптура, фотографія, мода, боді-арт, розмальовані парасольки, навіть кулінарне мистецтво. За роки реалізації до програми залучено понад 1000 учасників, серед яких були і професійні митці, і студенти, і діти, що навчаються у художніх школах.  Роботи переможців конкурсів використовуються фондом як ілюстрації для буклетів, календарів, презентацій. А найактивніші учасники, щиро перейнявшись проблемою здоров’я нації,  часто беруть участь у різних програмах фонду, пропагуючи здоровий спосіб життя.

Загалом у цьогорічному конкурсі взяли участь 80 осіб. Ескізи робіт оцінювало журі у складі:

* Олег Огородник, член Національної спілки фотохудожників, член Федерації EFIAP

* Ярослав Табінський, заступник декана факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка

* Мар'яна Служинська, головний лікар Львівського обласного центру профілактики та  боротьби зі СНІДом.

Роботи учасників оцінювались за такими критеріями: висвітлення ідеї, нові дизайнерські знахідки, відповідність вимогам конкурсу, якість виконання.

Призові місця розділили:

* Олекса Мисько  (м. Львів) — I місце,

* Галина Дудар (м. Львів) — II місце,

* Ксенія Шевченко (м. Ялта) — III місце.

Переможці отримали грошові винагороди. Більше інформації за тел. 0673132191 (Оксана Кристиняк).

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 листопада о 16.00 год у ...
Наступна новина: Львів'ян запрошують ...

КОМЕНТАРІ