Львів'ян запрошують помузикувати на фестивалі хорового співу «Співаймо канон»

Львів'ян запрошують помузикувати на фестивалі хорового співу «Співаймо канон»

23.11.12 13:46 0 1450
Львів співочий. Цими вихідними в нашому місті проходитиме фестиваль  хорового співу «Співаймо канон». 25 листопада в Будинку камерної та органної музики (вул. С. Бандери, 8) відбудуться концертні виступи хорових колективів зі Львова, Стрия, Золочева, Дублян, Здолбунева, Рівного. Початок — о 15.00 год. Цьогорічний фестиваль присвячується творчості українського композитора Богдани Фільц, яка нещодавно святкувала свій 80-літній ювілей.

В суботу з 14.00 год. в актовому залі СЗШ № 54 (вул. Хвильового, 16) відбуватимуться майстер-класи щодо методик роботи з дитячим хором та презентація «Методичного збірника хорових творів для дитячого хору».

Організаторами фестивалю є Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» УДЮМК Шевченківського району, а також ДМШ № 8 і ДДШМ № 10.

Вхід на Фестиваль вільний.

— Хоровий спів завжди був одним з найбільш доступних і улюблених в українській культурі. На жаль, зараз інтерес до цього виду мистецтва почав знижуватися. Цим фестивалем ми прагнемо показати наскільки величною є хорова музика. Водночас подія стане майданчиком для обміну досвідом керівників хорів щодо методик роботи з дітьми. Запрошуємо всіх охочих прийти в неділю на концерт, й помузикувати з нами у формі канону. — Наталія Манько, керівник Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», організатор фестивалю хорового співу

У фестивалі-конкурсі братимуть участь Зразковий дитячий хор «Оберіг» (м. Винники), учні хорового відділу ДМШ № 1, хор ДМШ № 11 «Росинка», хор ДШМ ім. С. Турчака (м. Дубляни), дитячі хори Стрийської та Золочівської ДМШ, дитячий хор «Іскринка» Здолбунівської ДМШ, юнацький хор «Токатіна» з м. Рівне та народний дівочий хор «Ліра» Львівського національного університету ім. І. Франка, й, звісно, Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» УДЮМК Шевченківського району,  колективи з ДМШ № 8 і ДДШМ № 10.

Нагадуємо, фестиваль хорового співу вже в третє проводитиметься в нашому місті. Фестиваль «Співаймо канон» відбудеться за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: Чернівецькі боксери ...

КОМЕНТАРІ