На Рівненщині в пенсіонерки відібрали пенсію за вирощування маку

На Рівненщині в пенсіонерки відібрали пенсію за вирощування маку

23.11.12 21:10 0 1434
Нещодавно Березнівський районний суд виніс вирок відносно пенсіонерки з с. Антонівка Березнівського району. Міліціонери на її присадибній ділянці виявили рослини, вирощування яких заборонено законом.

В ході операції «Мак», яка тривала протягом травня-вересня цього року, зусилля правоохоронців були спрямовані на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, а також перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів. Зокрема, такі заходи як перевірка присадибних ділянок давали свої результати.

Так, на початку липня цього року працівники міліції на присадибній ділянці поряд з будинком 68-річної пенсіонерки виявили рослини, ззовні схожі на мак, в кількості 160 рослин. Жінка виправдовувалася, що мак вирощувала лише в декоративних цілях та використовувала його в приготуванні пирогів.

–Зразки рослин було направлено на дослідження. Оскільки за такий вид злочину жінка притягується вперше, то проти неї було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 310 Кримінального Кодексу України. Після проведення слідства справу було скеровано до суду, – коментує начальник Березнівського РВ УМВС Олександр Таргоній.

Розглянувши справу та враховуючи те, що жінка раніше до кримінальної чи адміністративної відповідальності не притягувалася, позитивно характеризується за місцем проживання, суд виніс вирок, призначивши покарання у виді штрафу 1020 гривень.

У свої 68 років пенсіонерка, яка пройшла процедуру спілкування зі слідчим, побувала на лаві підсудних та отримавши покарання, згідно з яким повинна віддати державі майже всю свою місячну пенсію усвідомила, що відтепер мак не вирощуватиме та й іншим не радить.



Наталія МИКИТЮК,

Березнівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному зникло двоє ...
Наступна новина: У Рівному знайшли двох ...

КОМЕНТАРІ