16-річна дівчина з Івано-Франківська здобула золото на єврочемпіонаті  з  боксу у Польщі

16-річна дівчина з Івано-Франківська здобула золото на єврочемпіонаті з боксу у Польщі

24.11.12 09:51 0 1292
Недавно золоту медаль з чемпіонату Європи з боксу, що відбувся у польському місті Владиславово, привезла 16-річна івано-франківська боксерка Ірина Винник. Дівчина перемогла у суперважкій вазі, її було визнано кращою боксеркою змагань. На згаданому чемпіонаті Європи змагалися 200 молодих спортсменок із 22 країн.

Добре показала себе на боксерському рингу у Польщі і ще одна івано-франківська боксерка Іванна Лутчак, яка у молодіжній віковій групі привезла додому бронзову медаль. Обидвох спортсменок тренують Сергій Данилів та Василь Кондрат. Загалом боксери української збірної привезли з цього чемпіонату 13 медалей.

«Зараз бокс для мене це частина мого життя, — каже Ірина Винник. — У чоловічому боксі багато сили і спритності, а жінки ще й вміло застосовують техніку і навіть спортивну інтуїцію».

У півфіналі Ірина Винник здолала польську спортсменку з рахунком 29:19. У фіналі дівчина побила представницю Росії — 17:9. До речі, росіянці вона програла на чемпіонаті світу. Тоді росіянка відправила її в нокдаун. Тепер Ірина Винник знову зустрілася з представницею Росії у вирішальному бою в Польщі та виявилася сильнішою.

Довідково

Торік іванофранківчанка Ірина Винник стала переможцем європейської першості та срібним призером чемпіонату світу. Боксом дівчина займається з 9 років.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Прикарпатті - Кубок ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: 40-річчя ...

КОМЕНТАРІ