Вшановуючи пам’ять жертв голодоморів, ми повинні запалити вогник спершу у своїх серцях, а потім поставити його у вікні, – Ніна Матвієнко

Вшановуючи пам’ять жертв голодоморів, ми повинні запалити вогник спершу у своїх серцях, а потім поставити його у вікні, – Ніна Матвієнко

24.11.12 10:16 0 1391
У прес-центрі ЛОДТРК відбулася прес-конференція, у якій взяли участь автори, виконавці та організатори заходу-реквієму на вшанування жертв Голодомору. Зокрема, народна артистка України, Герой України – Ніна Матвієнко; поет, громадський діяч, Герой України Дмитро Павличко та народний артист України Василь Ілащук.

Під час прес-конференції автор віршів, громадський діяч, Герой України Дмитро Павличко зазначив: «Під час написання «Панахиди» я відчував, що є речі, перед якими мистецтво тьмяніє, оскільки не може передати всю біль, всю повноту трагедії, що відбувалась».

Дмитро Павличко також зазначив, що Львівщина не залишалась осторонь під час Голодомору 1932-1933 років. Саме зі Львова лунав крик на весь світ про те, що Україна гине від голоду та організовувався збір збіжжя для порятунку голодуючих. «Разом, Україна пережила голодомор і ця спільна трагедія сьогодні формує нас як єдину націю» – підкреслив поет.

Народна артистка України, Герой України Ніни Матвієнко зазначила, що  вшановуючи пам’ять жертв голодоморів, ми повинні запалити вогник спершу у своїх серцях, а потім поставити його у вікні. Саме це і є основною метою реквієму «Панахида за померлими з голоду».

За словами народного артиста України Василя Ілащука твір «Панахида за померлими з голоду» потрібно демонструвати у всіх куточках України, оскільки «…це дасть можливість не забути цю трагедію та осягнути її масштаби як для України так і для всього світу..».

Нагадаємо, 24 листопада за підтримки обласної державної адміністрації на сцені концертного залу Львівської обласної філармонії відбудеться духовно-мистецький захід «Панахида за померлими з голоду» у виконанні Героя України, народної артистки України Ніни Матвієнко.

У заході також візьмуть участь: заслужений артист України Назарій Дадак; народний артист України, читець Василь Ілащук; композитор, Герой України Євген Станкович; поет, Герой України Дмитро Павличко.

Дирегентом-постановником заходу є гендиректор Львівської філармонії Володимир Сивохіп. Під його художнім керівництвом виступатимуть одразу три колективи: Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Галицький академічний камерний хор, Мішаний хор Львівського державного музичного училища імені С. Людкевича.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині обговорили ...

КОМЕНТАРІ