Завершився перший семінар з питань сталого енергетичного розвитку міст та районів Львівщини

Завершився перший семінар з питань сталого енергетичного розвитку міст та районів Львівщини

24.11.12 10:41 0 1261
Сьогодні, 23 листопада, у Львівській облдержадміністрації, за ініціативою головного управління економіки та промислової політики, відбувся перший вступний семінар для міських голів та голів райдержадміністрацій щодо сталого енергетичного розвитку міст та районів Львівщини з використанням ресурсів міжнародної ініціативи «Угода мерів».

Даний семінар є першим практичним кроком з реалізації положень Угоди про співпрацю, яка була підписана 12 жовтня 2012 року між облдержадміністрацією та Генеральним директоратом з енергетики Європейської Комісії, в рамках ХII Міжнародного економічного форуму «Стратегії. Інвестиції. Співробітництво».

Вищезгаданий проект підтримується в Україні Європейською Комісією (зокрема, проектом «Угода мерів – Схід»), Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Львівською обласною державною адміністрацією.

З часу виникнення в 2008 році, Угода мерів стала провідною ініціативою у заохоченні та підтримці місцевих органів влади щодо розробки й запровадження політики сталого енергетичного розвитку. Завдяки цьому Угода сприяє так званому «зеленому» економічному зростанню та підвищенню якості життя в містах, шляхом збільшення доступності енергії, поліпшення соціального й економічного добробуту та боротьби із зміною клімату. Ця ініціатива охоплює місцеві органи влади з 46 країн світу та понад 3 900 підписантів, 44 з яких є мерами з країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії.

Учасники Угоди мають спільну мету: забезпечити стабільне екологічне, соціальне й економічне середовище для своїх громадян, а також, зробити свій внесок у вирішення глобальних проблем, пов’язаних з виснаженням ресурсів і зміною клімату.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: В області ...
Наступна новина: Делегація Львівщини взяла ...

КОМЕНТАРІ