В Луцьку тривають аварійно-відновлювані роботи у будинку на вул. Рівненській

В Луцьку тривають аварійно-відновлювані роботи у будинку на вул. Рівненській

24.11.12 11:36 0 1477
Міський голова Микола Романюк побував у будинку № 109, що на вулиці Рівненській. З середини вересня тут тривають аварійно-відновлювальні роботи, які виконують працівники ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536».

Він разом з головою наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктором Чорнухою та начальником управління капітального будівництва Леонідом Карабаном оглянули приміщення будинку. Вони зайшли у кілька квартир, подивилися, як майстри виконують роботи.

У будинку завершується монтаж шатрового даху, проводиться утеплення фасаду та внутрішні роботи на сходових клітках і у квартирах, замінено старі вікна на сучасні.

Також у першому та другому під’їздах, підвалі замінено комунікації. Проведено підсилення першого та другого поверхів усієї будівлі.

Віктор Чорнуха зазначив, що здати будинок в експлуатацію планують у грудні цього року. За його словами, під час виконання будівельних робіт виникали непередбачувані ситуації, але всі вони оперативно вирішувалися.

Микола Романюк зазначив: «Все те, що ми мали зробити і обіцяли людям – зробили. Під час будівельних робіт враховувалися побажання мешканців. Люди самі обрали плитку, яку їм класти на кухні, у ванні тощо. Якість робіт нормальна. Залишається завершити окремі роботи, зокрема й фасад. Зараз закінчуються роботи з утеплення. Якщо несприятливі погодні умови, то фарбувати стіни будинку будуть уже навесні».

«Міська влада надала необхідну допомогу людям. Одразу після аварії всі бажаючі були поселені у готелі. Пізніше людям була надана можливість підшукати квартири, у яких вони могли б жити доти, поки будівельники не завершать ремонтні роботи у їхньому будинку. Оренда квартир оплачується з міського бюджету», – додав він.

Міський голова наголосив, що скарг від людей нині немає.

Також Микола Романюк подякував будівельникам за роботу.

За його словами, виконавчий комітет буде приймати рішення щодо вивільнених квартир. Їх нададуть тим людям, які перебувають на квартирній черзі, дітям-сиротам, інвалідам тощо.

Довідково. На аварійно-відновлювальні роботи Кабінетом Міністрів України виділено 11 мільйонів 968 тисяч гривень.

Крім того, обласна державна адміністрація виділила кошти для купівлі чотирьох двокімнатних квартир. А з міського бюджету придбано чотири трикімнатні квартири на суму 1млн 735 тис. 908 грн. Нині мешканці восьми зруйнованих помешкань проживають у нових квартирах.

З місцевого бюджету здійснюється оплата сімнадцяти сім’ям за найм житла. На сьогодні – виплачено 88381,40 грн, за грудень буде здійснено проплату у розмірі 34100,00 грн.

За рахунок коштів міського бюджету оплачувалося проживання мешканців будинку з вулиці Рівненській, 109 у готелі «Світязь» та їх харчування. Загалом, там проживало 83 особи. На це були спрямовані кошти у сумі 818 728,00 грн (проживання – 520848,00 грн, харчування – 297880,00 грн). На сьогодні у готелі проживає ще одна сім’я у складі трьох чоловік.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку заслухали ...

КОМЕНТАРІ