У Луцьку заслухали представників підприємств з низькою заробітною платою

У Луцьку заслухали представників підприємств з низькою заробітною платою

24.11.12 11:41 0 1416
Сьогодні у залі засідань міської ради відбулося засідання робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста, та комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, вивчення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати. Заступник начальника управління економіки Любов Івевакова повідомила:

«Станом на 01.11.2012 загальна сума боргу із виплати заробітної плати по місту складала 4052,8 тис. грн, із якої понад 50 відсотків припадає на економічно активний сектор.

За даними моніторингу стану виплати заробітної плати, 6 економічно активних підприємств на 1 листопада 2012 року не виплатили своїм працівникам 2081,1 тис. грн заробітної плати. Сума боргу у порівнянні з попереднім місяцем зменшилась несуттєво – 2081,1 тис. грн проти 2154,2 тис. грн. У порівнянні з попереднім місяцем сума заборгованості дещо зменшилась на Луцькому підприємстві електротранспорту 720,0 тис. грн. проти 780,0 тис. грн. Незмінною залишилась сума боргу перед найманими працівниками у товариствах «Каскад-Продакшн» (382,0 тис. грн) і «Каскад-Транспорт» (263,4 тис. грн), у Мостозагоні № 60 ПАТ «Мостозагін» (646,0 тис. грн).

Протягом листопада місяця сума заборгованості із виплати заробітної плати дещо скоротилась у КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» із 62,0 тис. грн до 42,6 тис. грн, Луцькому підприємстві електротранспорту із 720,0 тис. грн до 597,5 тис. грн».

На засідання робочої групи були запрошені керівники підприємств, де найбільша заборгованість із заробітної плати, проте, прибули і пояснили причини проблеми лише представники Луцького підприємства електротранспорту. Член робочої групи Юрій Вега, аналізуючи ситуацію на підприємстві, підсумував: «Є проблеми, але і є позитивна динаміка, бажання покращити ситуацію».

Любов Івевакова також поінформувала про рівень оплати праці на підприємствах міста. За даними статистичних спостережень, в місті продовжує зменшуватись кількість підприємств, які забезпечують за виконану роботу середню заробітну плату в розмірі, меншому за гарантовану державою мінімальну заробітну плату. У січні таких підприємств було 44, у вересні - 6, у жовтні налічується лише 4 підприємства, що нарахували своїм працівникам заробітну плату, середній рівень якої менше, ніж 1118,0 грн. У жовтні досягли підвищення рівня середньої заробітної плати і вийшли із вищезазначеного переліку 2 підприємства: ТзОВ «Ніколь» та Луцька філія «Руно» ТзОВ «Комерс».

У цей же час, за даними управління Пенсійного фонду України у м. Луцьку, яке здійснює обстеження й серед статистично малих суб’єктів господарювання, існує ряд роботодавців, які не забезпечили середньої заробітної плати навіть на рівні гарантованої державою мінімальної заробітної плати. Керівників окремих підприємств із зазначеного переліку було запрошено на засідання робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста для з’ясування причин існуючої ситуації.

Слід зазначити, що Програмою соціально-економічного розвитку міста на 2012 рік передбачено досягнути середнього рівня заробітної плати в розмірі не нижчому 2395 грн та зменшити кількість підприємств з низьким рівнем середньої заробітної плати. За даними статистичних спостережень фактична середня заробітна плата штатних працівників економічно активних підприємств міста за січень-вересень місяців цього року становить 2496,0 грн.

Представники підприємств з низькою заробітною платою спільно з членами робочої групи та комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, вивчення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати обговорили шляхи вирішення проблеми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку тривають ...
Наступна новина: У закладах освіти ...

КОМЕНТАРІ