У Шевченківському Львова районі відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр.

У Шевченківському Львова районі відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр.

24.11.12 11:51 0 1369
Львів шанує пам'ять жертв Голодомору. Так, вчора, 22 листопада відбувся вечір шанування пам’яті за жертвами Голодомору 1932-33 рр.

Захід, організований Шевченківським відділом соціального захисту, відбувся в актовій залі районної адміністрації, що за адресою: вул. Липинського, 11.

Програма заходу включала виступи учнів СШ № 97, спільну поминальну молитву, виступи представників громадської організації «Спадщина», спогади очевидців, які пережили Голодомор, а також перегляд відеоматеріалів «Голодомор в Україні».

— Для участі у нашому заході ми запросили львів’ян, старшого віку, адже вони будучи учнями багато десятиліть тому, не мали змогу чути правду про ці жахливі сторінки нашої історії, так як радянська влада ретельно замовчувала факти подій, які відбувались на території сучасної України,  землі якої у 1932-33 рр. входили до складу УРСР, начальник Шевченківського відділу соціального захисту Василь Максимюк

Спланована конфіскація урожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян представниками радянської влади впродовж Голодомору 1932-33 рр. безпосередньо призвела до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах. Попри те, що злочинні дії представників сталінської влади, що спричинили смерть людей голодом, кваліфікувалися згідно з нормами тогочасного радянського кримінального законодавства як вбивство, причини цього масового злочину ніколи в СРСР не розслідувалися та ніхто з можновладців, причетних до злочину, не поніс покарання при тому, що навіть найвище керівництво СРСР, включаючи Сталіна, знало про факти загибелі людей від голоду. Впродовж десятиліть масове вбивство людей штучним голодом не лише навмисно замовчувалося радянською владою, але й взагалі заборонялося про нього будь-де згадувати.

Фоторепортаж

*

window.___gcfg = {lang: 'uk'};

(function() {

var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;

po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);

})();

* (function(d, s, id) {

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "//connect.facebook.net/uk_UA/all.js#xfbml=1&appId=302808433160273";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); /**/

*

VK.init({apiId: 3115534, onlyWidgets: true});

VK.Widgets.Like("vk_like", {type: "mini", height: 18});

* Твіт !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

* icons('/media/jq/')

Додати коментар *

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У закладах освіти ...
Наступна новина: Львів’яни похилого віку ...

КОМЕНТАРІ