У Львові тривають заходи по вшануванню пам’яті жертв Голодомору

У Львові тривають заходи по вшануванню пам’яті жертв Голодомору

24.11.12 12:01 0 1330
Львів пам’ятає. Вчора 22 листопада, в Залізничному районі нашого міста, відбувся захід присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. зорганізований Залізничним відділом соціального захисту у співпраці з середньою школою № 60, власне в приміщенні якої (вул. П. Полтави, 32) і проходило дійство.

До участі долучились особи, які пережили жахливі події 1932-33 рр., учасники хору ветеранів УПА, священнослужителі церкви Воскресіння Христового, мешканці району. Так, в рамках програми заходу відбулись: спільний молебень, виховний захід «На стерні 33-го», акція «Запалимо свічку символ пам’яті жертвам голодомору», перегляд документальної фільму «Великий голод», виступ хору «Червона Калина».

— Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів, який цього річ відзначають 24 листопада, у Львові в кожному районі відбуваються заходи пам’яті за людьми, які попали під репресивну машину радянської влади, дії якої призвели до масового вимирання українців голодною смертю. Події 1932-33 рр. – це показовий приклад мільйонного нищення людей «злочинного режиму», це події, які не повинні більше повторитись ніде і ніколи, начальник Залізничного відділу соціального захисту Марія Подоляк

Закон «про п'ять колосків» — репресивний радянський закон часів Голодомору. Повна назва: Постанова ЦВК і РНК СРСР «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності» від 7 серпня 1932 р. Згідно з інформацією МЗС України, текст закону був власноруч написаний Сталіним. Закон передбачав як захід судової репресії за розкрадання колгоспного і кооперативного майна «розстріл із конфіскацією всього майна і з заміною за пом'якшуючих обставин позбавленням свободи на термін не нижче 10 років з конфіскацією всього майна». Амністія у цих випадках заборонялась. На літо 1933 року за цим законом було засуджено 150 000 осіб. Зокрема, засуджували дітей, які намагалися знайти хоч якусь їжу.

Фоторепортаж

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Львів’яни похилого віку ...
Наступна новина: У львівських гуртках ...

КОМЕНТАРІ