Відійшов у вічність щирий чернівчанин

Відійшов у вічність щирий чернівчанин

26.11.12 07:15 0 1769
Вчора, 23 листопада, на 61 році життя від раптового інсульту помер Заслужений діяч мистецтв України, директор Будинку естетики та дозвілля, видатний чернівецький поет, прозаїк, мемуарист й імпресаріо Семен Ісаакович Цидельковський.

Це була людина, яка поєднувала у собі безліч талантів: лауреат міжнародних та регіональних премій в галузі літератури та мистецтва, автор багатьох поетичних та прозаїчних видань, автор багатьох культурно-мистецьких проектів, в рамках яких Чернівці відвідали безліч відомих поетів, письменників та акторів таких, як Ліна Костенко, Богдан Ступка, Зіновій Гердт, Євген Євтушенко, Роберт Рождественській, Людмила Гурченко, Ада Роговцева та багато інших.

Семен Ісаакович Цидельковський – Лауреат міжнародної премії ім. Сіді Таль та лауреат обласної літературної премії ім. І.Бажанського (2007) за особистий внесок в розвиток літератури та культури в краї.

6 жовтня 2012 року з нагоди Дня міста Семена Ісааковича Цидельковського за вагомий особистий внесок у розвиток територіальної громади міста Чернівці було нагороджено медаллю «На славу Чернівців».

Прощання з Семеном Ісааковичем Цидельковським відбудеться у понеділок, 26 листопада, з 12:00 до 14:00 у приміщенні Будинку естетики та дозвілля (вул.Шепетівська,5), потім його поховають на «Алеї слави» на міському кладовищі у Годилові.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, а також – колективу Будинку естетики та дозвілля.

Для довідки:

Семен Ісаакович Цидельковський народився 9 жовтня 1952 року у Чернівцях. У 1979 році закінчив філологічний факультет Чернівецького держуніверситету. Працював постановником на Чернівецькому обласному телебаченні, директором клубу і редактором радіогазети панчішного об’єднання. З 1984 року – незмінний директор Будинку естетики та дозвілля. Автор книг поезій і прози “Печаль прозрения” (1999), “Невозвратные встречи” (2002), “Сумасшедшие на стадионе”, “ После бани”, “Великие в Черновцах” (2012), статей про поета В.Фоменка „Слово про друга” (1992), „Назавжди залишився з мрією про море” (2002), а також спогадів про нього, надрукованих в книзі В.Фоменка „Земная связь” (2004), автор статей та есе про А.Солов’яненка, Б.Ступку, М.Палагуту, Є.Євтушенка та інших.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: В області ...

КОМЕНТАРІ