Рівненщина: Селянам надають пільгові позики на будівництво й ремонт житла

Рівненщина: Селянам надають пільгові позики на будівництво й ремонт житла

26.11.12 07:50 0 1049
Майже дві сотні сільських забудовників Рівненщини скористалися цьогоріч пільговими кредитами на поліпшення житлових умов. Це стало можливим завдяки обласній програмі «Власний дім», на яку передбачили 2 мільйони 600 тисяч гривень. Це кошти державного, обласного та районних бюджетів.

Загалом за 15 років реалізації програми «Власний дім» уже більше 5 тисяч краян отримали пільгові кредити, зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Кошти селянам надають для будівництва, добудови, реконструкції та придбання житла. Крім того, кредит можна використати на газифікацію сільської садиби, а також на підведення електрики та водопостачання. Зокрема, за кількістю укладених договорів в області лідирують Дубровицький та Корецький райони.

Довідка: кошти за програмою «Власний дім» видають для селян під 3 відсотки річних на 20 років. Однак багатодітні родини та молоді сім’ї мають пільги. Так, подружжя, у якому чоловік та дружина - віком до 35 років, отримують кредит на 30 років, а сім’ї, у яких троє і більше дітей до 18 років, не сплачують відсотків. Покращити свої житлові умови в рамках програми «Власний дім» можуть краяни, які проживають у сільській місцевості і працюють у сфері агропромислового комплексу, місцевого самоврядування або системи освіти і охорони здоров'я.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: Краянам ...
Наступна новина: Рівненщина: На ...

КОМЕНТАРІ