Івано-Франківщина: Наркодилерів затримали з речовими доказами

Івано-Франківщина: Наркодилерів затримали з речовими доказами

26.11.12 08:15 0 1185
В Івано-Франківську до кримінальної відповідальності притягуються двоє осіб, які у вечірній та нічний час розповсюджували серед своїх «клієнтів» психотропну речовину амфетамін. Унаслідок проведення спеціальної операції співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали 29-річного і 24-річну івано-франківців з речовими доказами злочинної діяльності.

За словами керівника ВБНОН УМВС України в Івано-Франківській області полковника міліції Валерія Шнуренка, свого часу оперативникам стало відомо, що в одному з так званих спальних районів обласного центру з’явилися особи, які пропонують охочим придбати в них дози амфетаміну.

За наявною інформацією, йшлося й про миловидну дівчину, котра користувалася особливою увагою серед парубків. У процесі проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міліції поступово встановили всіх осіб, причетних до незаконних операцій з наркотичними засобами. Крім того, було встановлено, де вони періодично збираються для вживання наркотиків. Власне, та квартира і була осередком розповсюдження амфетаміну.

В один із вечорів оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків задокументували низку фактів реалізації доз амфетаміну поблизу супермаркету дівчиною, котра перебувала в полі зору. Було затримано й осіб, які придбали наркотичні засоби. У затриманої 24-річної жінки було вилучено 4 фольгові згортки з наркотичним засобом, а також гроші, здобуті нею злочинним шляхом.

Одночасно правоохоронці затримали 29-річного чоловіка, який постачав наркотики дівчині для подальшої реалізації. Його застали у квартирі, яку він винаймав, де в цей час перебували троє осіб. Під час санкціонованого обшуку в помешканні було виявлено наркотичні припаси господаря. До пошуків амфетаміну долучився службовий собака кінологічного центру при УМВС в області. Таким чином, у трьох місцях в однокімнатній квартирі правоохоронці виявили сховки з фольговими згортками з психотропною речовиною. До матеріалів кримінального провадження долучено 35 грамів психотропної речовини амфетамін, а також гроші - 2115 гривень і 50 доларів США, отриманих господарем помешкання від збуту наркотичних засобів.

Стосовно двох осіб, причетних до розповсюдження наркотиків, відкрито кримінальне провадження. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 307 (збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ