Символічним хрестом зі скорботних колосків пшениці та запалених лампадок у Луцьку вшанували пам'ять жертв голодоморів

Символічним хрестом зі скорботних колосків пшениці та запалених лампадок у Луцьку вшанували пам'ять жертв голодоморів

26.11.12 08:30 0 1233
Театральний майдан нашого міста зібрав представників духовенства, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутатів міської та обласної рад, громадськість міста, учнівську та студентську молодь, які скорботною ходою із запаленими свічками в руках пройшли до Замкової площі та поклали квіти до пам’ятного знака Християнському милосердю волинян, які врятували від голоду біженців із потерпілих регіонів України.

Біля пам’ятного знаку Жертвам політичних репресій відбувся мітинг-реквієм.

Священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду за померлими

від голодоморів.

Луцький міський голова Микола Романюк звернувся до громадськості міста із такими словами: «Голодомор 1932-1933 років – це жахливий злочин тоталітарної системи проти багатомільйонного українського народу, який спричинив справжню національну катастрофу. Виснажена народна душа лише зараз починає зцілюватись від завданої їй кривди. Роки, що відділяють нас від українського голокосту, не вивітрили з народної пам'яті жаху пережитого.

В цей день вся Україна вшановує замордовані покоління щирим молебнем-панахидою і вогнем пам'яті», - зазначив міський голова та закликав усіх присутніх вшанувати пам’ять загиблих у роки голодоморів хвилиною мовчання і запалити свічки, взявши участь у Всеукраїнській акції «Засвіти свічку!».

«Хай цей символічний вогонь дарує спокій та мир душам загиблих, а нам – їх живим нащадкам, нагадує, що слід зробити все, аби ці страхіття не повторились», – сказав Луцький міський голова Микола Романюк.

Символічний хрест зі скорботних колосків пшениці та запалених лампадок, викладений громадськістю нашого міста, - це вічний вогонь у наших серцях за загиблими у роки голодоморів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ