У Луцьку вшанували пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського

У Луцьку вшанували пам’ять першого Президента УНР Михайла Грушевського

26.11.12 08:35 0 1390
У Луцьку відбулось покладання квітів до пам’ятника Президенту Михайлу Грушевському з нагоди 78-ї річниці з дня його смерті. У заході взяли участь секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Мельник, керуючий справами Волинської обласної ради Олександр Ляшко, начальник відділу зв'язків з громдськістю Луцької міської ради Олена Макарова та громадськість нашого міста.

Григорій Пустовіт від імені Луцького міського голови Миколи Романюка та від себе особисто висловив щиру вдячність всім небайдужим лучанам, які знайшли час та прийшли вшанувати видатного українця, науковця і державного діяча Михайла Грушевського.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження першого заступника міського голови Святослава Кравчука, сьогодні у бібліотеках нашого міста відбуваються книжкові виставки літератури, присвячені життю та діяльності першого Президента УНР Михайла Грушевського.

Довідково:

Грушевський Михайло Сергійович (1866-1934) – історик, науковець, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, громадський та політичний діяч. Михайло Грушевський — це вчений світового рівня, творча спадщина якого складає близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору. Він показав, що еволюція людства, попри всі складнощі, має тенденцію до встановлення справедливого демократичного ладу. Влада у державі має належати особам, обраним народом на демократичних засадах, працювати для народу, спиратися на волю його більшості. Очоливши Центральну Раду, він був глибоко переконаний, що нова українська державність має базуватися на принципах демократії і закону. Своєю працею М. Грушевський закладав міцні підвалини української державності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Символічним хрестом зі ...
Наступна новина: Львів: Тепер отримати ...

КОМЕНТАРІ