Львів’яни пам’ятають трагічні сторінки історії – Голодомор

Львів’яни пам’ятають трагічні сторінки історії – Голодомор

26.11.12 08:45 0 1543
Сьогодні Львів вшановує мільйонних жертв Голодомору. У День пам'яті жертв голодоморів керівництво міста та області поклали квіти та композиції з пшеничних та житніх колосків до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.» (залізнична станція Підзамче) та до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

 На всіх будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування приспущено національний прапор, а на житлових будинках він разом з траурною стрічкою. Окрім того в місті попросили утриматися від проведення заходів розважального характеру.

— Цей день називається День пам'яті жертв голодоморів. Ми говоримо не тільки про те, що сталося в 32-33 роках на Східній Україні, а говоримо також про те, що було тут, у нас, у 1946-47 роках. Про звірства Радянської влади пам’ятають наші земляки, львів'яни. Навколо ст. Підзамче ще не всі останки тих, хто був там замордований, знайдені. — Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань

 Щорічно, у четверту суботу листопада, яка цьогоріч припала на 24 листопада, в Україні відзначають День пам'яті жертв голодоморів.

24 країни світу офіційно визнали Голодомор геноцидом українського народу. За даними науково-демографічної експертизи загальна кількість людських втрат від Голодомору складає 3 мільйони 941 тисяча осіб. Також за даними слідства було визначено, що втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб.

Фоторепортажі:

Львів вшановує жертв голодоморів

Свічки у центрі Львова — пам'ятаємо про жертв голодоморів

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Тепер отримати ...
Наступна новина: Львів хвилиною мовчання ...

КОМЕНТАРІ