На Львівщині відбулись скорботні заходи із вшанування жертв голодоморів

На Львівщині відбулись скорботні заходи із вшанування жертв голодоморів

26.11.12 12:11 0 1176
Заходи з вшанування пам’яті жертв голодоморів розпочалися із проведення вранці 24 листопада у всіх храмах Львова та області Поминальних Служб Божих.

Протягом дня в центральній частині міста представники молодіжних громадських організацій роздавали львів’янам жалобні стрічки.

Вперше керівництво облдержадміністрації із представниками громадськості поклали вінок та запалили лампадки біля пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.» (залізнична станція Підзамче).

Також покладання квітів та композиції з пшеничних та житніх колосків відбулося до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (просп. Чорновола).

А  на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку керівництво області взяло участь у проведенні екуменічної молитви за загиблими під час голодоморів, всеукраїнській «Хвилині мовчання» та акції «Запали свічку».

За підтримки обласної державної адміністрації, вшанування жертв голодоморів продовжилося на сцені концертного залу Львівської обласної філармонії, де відбувся духовно-мистецький захід «Панахида за померлими з голоду» (вірші Героя України Дмитра Павличка, музика Героя України Євгена Станковича).

Твір «Панахида за померлими з голоду» прозвучав у виконанні народного голосу – Героя України, народної артистки Ніни Матвієнко (читець – Василь Іващук, бас – Назарій Дадак). На сцені філармонії також виступили Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Галицький академічний хор, Камерний хор Львівського державного музичного училища імені С.П. Людкевича.

Участь у заходах взяв заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Янковський.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2012 році надано статус ...
Наступна новина: До Дня святого Миколая ...

КОМЕНТАРІ