До Дня святого Миколая  діти Львівщини отримають в подарунок 6 шкільних автобусів

До Дня святого Миколая діти Львівщини отримають в подарунок 6 шкільних автобусів

26.11.12 12:16 0 1140
У грудні до Дня Святого Миколая Львівщина отримає в подарунок 6 шкільних автобусів. Спеціалізований автотранспорт буде передано для потреб загальноосвітніх навчальних закладів Бродівського, Жовківського, Сколівського, Старосамбірського, Турківського та Яворівського районів області.

З обласного бюджету галузі освіти виділено 2,4 млн. грн. для придбання автобусів та 120 тис. грн. для закупівлі двох легкових автомобілів дитячим будинкам «Вишенька» с. Жовтанці Кам’янка-Бузького району, «Оранта» м. Борислава, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти соціально незахищених категорій.

Довідка:

Однією з умов забезпечення доступності до якісної освіти для учнів, які проживають у сільській місцевості, є організація їх підвезення до місць навчання, оскільки понад 21 тис. з них проживають за межею пішохідної доступності.

Вирішенню проблеми підвезення сприяє реалізація Державної програми «Шкільний автобус» (реалізується з 2002 року).

В області 236 шкільних автобусів придбано на виконання Державної, обласної та місцевих програм «Шкільний автобус»: 104 – за кошти державного бюджету, 26 – Світового банку, 95 – місцевого бюджету (обласного, районних (міських), 11 – спонсорські кошти.

30 серпня 2012 року напередодні початку нового навчального року за участю голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка районам області вручено 31 шкільний автобус, які отримано за кошти державного бюджету. Крім цього, до початку навчального року за спонсорські кошти придбано ще 4 шкільні автобуси: у Яворівському районі, який передано ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Івано-Франкове, Пустомитівському, Жовківському і Турківському районах.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбулись ...
Наступна новина: Нові можливості ...

КОМЕНТАРІ