Львів: У навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» працюватиме спеціальна програма харчування

Львів: У навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» працюватиме спеціальна програма харчування

26.11.12 12:56 0 1537
Сьогодні, 26 листопада, Центр для дітей із особливими потребами «Джерело» відвідає канадієць українського походження, юрист з Торонто Ігор Бардин, який посприяв у здійсненні дару від Фонду Анни Мазуренко на програму «Здоров’я дітей» у навчально-реабілітаційному центрі.

За його сприяння буде забезпечено необхідну програму харчування  для дітей центру «Джерело». Програма проводитиметься у двох щоденних відділеннях центру, а також уможливить навчання для дітей та батьків за методами та засобами здорового харчування. Необхідні послуги також отримають діти на зондовому вигодовуванні й ті, які мають труднощі у годуванні.

Медичний комітет Асоціації випускників Канадсько-Української Парламентської Програми (КУПП) в рамках проекту Фонду Анни Мазуренко «Здоров’я дітей» здійснює забезпечення  дитячих лікарень в Україні сучасним діагностично-лікувальним обладнанням. Уже закупили медичне обладнання для 4 дитячих лікарень Львова. Вагому допомогу через Фонд Анни Мазуренко також отримали діти з особливими потребами навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

— Протягом останніх п’яти років, завдячуючи відкритості та соціальній відповідальності управління міста Львова, центр «Джерело» надає деякі свої послуги у партнерській співпраці із міською владою. Програма харчування дітей здійснюється виключно за рахунок благодійних пожертв, тому щедрий дар від Фонду Анни Мазуренко за сприянням Ігора Бардина є надзвичайно важливою та цінною підтримкою для вихованців Центру. — зазначають представники Центру «Джерело»

Нагадаємо, центр «Джерело – благодійна установа, заснована 1993 року батьками товариства «Надія» та волонтерами з Канади. Центр надає безкоштовно навчально-реабілітаційні послуги щодня близько 150 дітям та молоді із глибокими порушеннями фізичного та розумового розвитку, ДЦП, аутизмом, синдромом Дауна та іншою неповносправністю. Мета Центру, надавати можливість дітям з особливими потребами розвинути їхні здібності, побутові та соціальні вміння для найбільш повної інтеграції у життя суспільства. Довідка

Ігор Бардин, відомий юрист, один із засновників адвокатської фірми «Мітчел, Бардин та Залуцький». Свого часу очолював Фундацію кафедри українознавчих студій університету Торонто. Також він є основоположником Канадсько-української  Парламентської Програми (КУПП).  Ця програма існує з 1990 року та  дає можливість студентам з України пройти стажування від трьох до шести місяців у Парламенті Канади. За цей час у програмі взяло участь понад 700 студентів. Ігор Бардин є  активний член багатьох професійних та громадських організацій в Канаді.

Покійна св. Анна Мазуренко народилася в Україні в 1923 р., проживала в Торонто та впродовж усього свого життя була активною громадською діячкою, членом Українського Національного Обєднання  (УНО) та Організації Українок Канади ім. Ольги Басараб, Відділ Торонто. Перекладала та писала статті для журналу «Жіночий Світ». Анна Мазуренко із чоловіком активно займалися благодійництвом, підтримуючи різні проекти, у тому числі і Канадсько-Українську Парламентську Програму.

Про це повідомили у Львівській міській раді

Читайте також: Таджикская кухня рецепты.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У галереї «ЛьвівАрт» ...
Наступна новина: Львів’янка Катерина Гайдук ...

КОМЕНТАРІ