Правоохоронці

Правоохоронці "на гарячому" затримали продавця фальшивих доларів

26.11.12 13:36 0 1325
Співробітники сектору ДСБЕЗ Смілянського міськвідділу міліції, Черкаська область, отримали інформацію про те, що невідомий чоловік збуває іноземну валюту з ознаками підробки. Щоб запобігти розповсюдженню фальшивок і затримати зловмисника правоохоронці розробили спецоперацію.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами вдалося встановити приблизний час та місце здійснення незаконних фінансових операцій. Під час проведення оперативної закупки, працівники СДСБЕЗ Смілянського міськвідділу міліції, задокументували факт збуту та зберігання з метою збуту фальшивих стодоларових купюр, 22-річним раніше судимим жителем міста Сміла. Молодик, просто на вулиці, здійснював обмін фальшивих банкнот місцевим жителям. Зухвалий продавець фальшивих купюр був затриманий правоохоронцями «на гарячому» та доставлений до міськвідділу міліції, де він розповів слідчим про те, що за короткий проміжок часу встиг здійснити обмін фальшивих купюр місцевим жителям в кількості 1100 доларів США. В квартирі затриманого, правоохоронці виявили та вилучили ще 800 доларів США з явними ознаками підробки.

Вилучені купюри, номіналом по 100 доларів, були направлені до науково дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення технічного дослідження. Спеціалісти дійшли висновку, що вилучені кошти не виконані підприємством, яке здійснює випуск таких банкнот для Федерального Резервного Банку США, а були виготовленні підпільно.

Під час слідства затриманий в скоєному зізнався і все розповів правоохоронцям. На передодні до нього звернулися малознайомі люди з проханням допомогти в обміні іноземної валюти на гривні. За надану допомогу обіцяли віддячити непоганим заробітком. Від них молодик отримав 1900 доларів США та відразу взявся до справи. У надвечірній час, в центрі міста чоловік швидко знайшов бажаючих придбати іноземну валюту, по заниженому в порівнянні з банківськими установами курсу. «Зелені» розходилися так швидко, що «горе-бізнесмен» навіть не задумувався про відповідальність за незаконні фінансові операції. Як вказує затриманий, він навіть не мав підозри про те, чи є ці купюри не справжніми.

Дії затриманого попередньо кваліфіковано за ч. 2 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів). Наразі зловмисник арештований. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. На даний час речові докази вилучені. Ведеться слідство. Проводиться подальша перевірка на причетність зловмисника до скоєння аналогічних злочинів на території області, встановлюються всі фігуранти цієї справи.

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі».

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях відбулася ...

КОМЕНТАРІ