Тернопільські міліціонери затримали дачних крадіїв

Тернопільські міліціонери затримали дачних крадіїв

27.11.12 07:29 0 1292
За підозрою у вчиненні крадіжок правоохоронці затримали трьох раніше судимих жителів Тернополя. Молодики обікрали декілька дачних будинків.

Повідомлення про вчинення злочину надійшло до чергової частини від власників дачних ділянок з кооперативу «Збруч», що в Тернопільському районі. Троє господарів нарікали, що невідомі за одну ніч поцупили з їхніх будиночків речі домашнього вжитку, вигребли продукти харчування, електроприлади, вироби з металу. Оглянувши місце злочину, співробітники районної міліції виявили ще дві дачні будови, де лиходії залишили свої сліди. Щоправда, з цих помешкань невідомі не винесли нічого.

Як розповів начальник Тернопільського райвідділу внутрішніх справ Руслан Балик, зловмисники проникали до чужих будинків, розбивши віконні шиби. Шкоди потерпілим завдали чималої, адже не тільки понищили майно, а й винесли усе, що мало бодай якусь ціну, не гребували нічим.

Проводячи слідчо-оперативні заходи, правоохоронці помітили закинутий будиночок. Стали встановлювати власників дачі, та місцеві розповіли, що господиня вже давно не навідується в Романівку, тож помешкання стоїть пусткою. Та чуття оперативників не підвело. Відчинивши двері, вони виявили цілий склад накраденого майна. Саме туди, як з’ясувалося, крадії зносили людське добро. Учасників зграї затримали, коли вони навідалися, щоб забрати награбоване та реалізувати.

Як з’ясувалося, до злочину підозрювані готувалися заздалегідь. І не дарма вибрали саме кооператив у Романівці, бо раніше один із затриманих тут уже бував, тож відав, що багато з власників не постійно мешкають на дачах, а тому чинити  протиправне можна буде без перешкод. З собою зловмисники прихопили ліхтарики, щоб в темряві краще можна було розгледіти чуже майно.

Здавалося б, всі пункти задуманого виконали, залишилося найголовніше – те, заради чого затіяли злодійську веремію, – продати накрадене та покласти гроші до власних кишень. Та у плани злодійського тріо втрутилися міліціонери.

З’ясувалося також, що усі троє підозрювані уже мали проблеми із законом – 23-річний тернополянин був покараний за пограбування, а його двоє старших спільників мотали терміни за розбійний напад. Наразі діяння чоловіків кваліфікують за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті собака ...
Наступна новина: Міліція розшукує злочинців, ...

КОМЕНТАРІ