Сергій Надал зустрівся з працівниками ВАТ «ТО «Текстерно»

Сергій Надал зустрівся з працівниками ВАТ «ТО «Текстерно»

27.11.12 08:04 0 1064
26 листопада відбулася зустріч міського голови Тернополя Сергія Надала із ініціативною групою працівників ВАТ «ТО «Текстерно», які сьогодні пікетували Тернопільську міську раду.

Основні вимоги пікетувальників – продовження терміну оренди фірмового магазину, забезпечення працівників громадським транспортом, щоб дістатися до місця роботи та сприяння щодо реалізації продукції на місцевому та інших ринках збуту.

За словами міського голови, на сьогодні підприємство не виконує своїх зобов’язань ні перед містом, ні перед громадою, а саме не сплачує орендної сплати за землю і не піднімає рівень заробітної плати працівникам.

«Мені дуже шкода тих робітників, які сьогодні працюють на підприємстві, адже вони стали заручниками ситуації, - відзначив Сергій Надал. – П‘ять років підприємство принципово не сплачує жодних місцевих податків. 100 тисяч гривень щомісячно нараховується, як сума боргу за землю, на сьогодні ця заборгованість перед містом становить 5,6 мільйона гривень. Зарплата працівників на підприємстві надзвичайно низька і на неодноразові прохання її підняти, керівництво ВАТ «ТО «Текстерно» ніяк не реагує».

Відтак, міський голова пообіцяв пікетувальникам забезпечити збут продукції на місцевому ринку та організувати спеціалізований громадський транспорт, щоб довозити працівників на роботу.

«Міський голова Тернополя готовий до співпраці і йде на зустріч вам, - звернувся до пікетувальників Володимир Камінський, заступник міського голови. - Але зі сторони керівництва ВАТ «ТО «Текстерно» мають бути сплачені усі місцеві податки і обов’язково збільшений рівень заробітної плати на підприємстві».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Хорватам презентували ...
Наступна новина: На Закарпатті обговорять ...

КОМЕНТАРІ