Прикарпатці  пом’янули   жертви  Голодомору 1932-1933рр.

Прикарпатці пом’янули жертви Голодомору 1932-1933рр.

27.11.12 08:24 0 1195
Минулої суботи на Вічевому майдані Івано-Франківська після загальнонаціональної хвилини мовчання відбулося скорботне віче – на знак пам’яті про мільйони жертв Голодомору 1932-1933 рр. на Великій Україні.

За дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка участь у віче пам’яті взяли заступник голови Роман Іваницький, керівники управлінь, структурних підрозділів, працівники ОДА. Учасники віча тримали у руках запалені свічки, колоски пшениці, жита.

У Меморіальному сквері священики відправили панахиду за жертвами голодомору. Вогники від запалених свічок мерехтіли у той вечір в оселях прикарпатців.

Довідково

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів Президент України Віктор Янукович віддав шану померлим під час Великого Голоду. У Національному музеї «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» в Києві Глава держави встановив символічну композицію з квітів і колосків до скульптури «Гірка пам'ять дитинства». Також Президент поставив запалену лампаду до «Свічки пам’яті».

Участь у церемонії вшанування пам’яті жертв голодоморів взяли Прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, представники дипломатичного корпусу та громадськості.

У церемонії також взяли участь Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Присутні вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До 21-річниці ...

КОМЕНТАРІ