На Прикарпатті є проект програми розвитку водного господарства

На Прикарпатті є проект програми розвитку водного господарства

27.11.12 09:04 0 1087
В області схвалено проект комплексної регіональної цільової програми розвитку водного господарства на період до 2021 року.

Програма, за задумом її розробника, обласного управління водних ресурсів, сприятиме захисту від паводків сільськогосподарських угідь; щорічному покращенню використання меліорованих земель на площі 1,2 тис. га; забезпеченню централізованим питним водопостачанням сільських населених пунктів, що користуються привізною водою; відновленню і підтриманню сприятливого гідрологічного режиму та екологічного стану малих річок; створенню автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи спостережень та прогнозування шкідливої дії вод.

На підставі актів обстеження стану меліоративних земель в області підлягають покращенню 195,2 тис. га. З цією метою на Прикарпатті будуть проводити очищення каналів від мулу, розрівнювати кавальєри, ремонтувати гідротехнічні споруди, здійснювати вирубку чагарників на каналах, реконструювати інженерну інфраструктуру осушувальних меліоративних систем.

Зважаючи на збитки, що завдаються населенню та господарствам області внаслідок паводків, на Прикарпатті будуватимуться нові та відновлюватимуться існуючі гідротехнічні захисні споруди, проводитимуться роботи з розчищення русел річок, упорядкування водоохоронних зон та прибережних захисних смуг, здійснюватимуться протизсувні заходи та будівництво протиселевих споруд.

Нині в області вже споруджуються дамби обвалування, ведуться берегоукріплюючі роботи та регулювання русел рік. Так, на початок 2012 року споруджено 269 км. дамб обвалування, закріплено 276 км. берегів, відрегульовано 188 км. русел рік.

На наступний рік заплановано профінансувати програму розвитку водного господарства з державного бюджету на суму в 137,12 млн. грн., місцевих бюджетів – на 1,06 млн. грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: На ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Шахові ...

КОМЕНТАРІ