Львівщина: Збереження існуючих спортивних майданчиків та забезпечення їх належного функціонування є першочерговим завданням, – Богдан Матолич

Львівщина: Збереження існуючих спортивних майданчиків та забезпечення їх належного функціонування є першочерговим завданням, – Богдан Матолич

27.11.12 09:34 0 1230
Сьогодні, 26 листопада, на апаратній нараді під керівництвом першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича, було розглянуто стан будівництва спортивних майданчиків в області. Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода повідомив, що на території Львівської області функціонують 3 672 спортивних майданчики, зокрема, серед яких 52 – зі штучним покриттям та 31 – з тренажерним обладнанням.

За словами Юрія Майбороди, особливо важливим на сьогодні є стан матеріально технічної бази у сільській місцевості й, зокрема, облаштування та цільове використання відкритих площинних споруд.

«Упродовж останніх років у більшості районів Львівщини встановлено сучасні спортивні майданчики зі штучним покриттям розміром 42 на 22 м. та відкритих майданчиків з тренажерним обладнанням, - зазначив начальник обласного управління з питань фізичної культури спорту, – Найбільше таких майданчиків у Городоцькому районі – 6, Сокальському – 5, Золочівському – 5, Миколаївському – 5, Жидачівському – 4. При цьому жодного такого майданчика не облаштовано у Бродівському, Дрогобицькому, Мостиському, Перемишлянському районах».

Юрій Майборода також зауважив, що для активізації розвитку фізкультурно-спортивного руху та покращення стану матеріально-технічної бази в області діє обласна цільова програма “Спортивний майданчик” на 2011-2016 роки, затверджена рішенням Львівської обласної ради від 24.05.2011 №135.

«На виконання цієї програми управлінню з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації у 2011 році було виділено 1 210 000 грн. За ці кошти спільно із зацікавленими районними державними адміністраціями, міськими та селищними радами було облаштовано 12 сучасних багатофункційних спортивних майданчиків, з яких: 5 – із синтетичним покриттям розміром 42 x 22 м та 7 – із тренажерним обладнанням розміром 10 x 10 м.», – повідомив начальник профільного управління.

Окрім цього він також зазначив, що одним із пріоритетів діяльності на 2013 рік буде реалізація активної соціальної політики у сільській місцевості, і доцільним було б акцентувати роботу з облаштування сучасних спортивних майданчиків саме у селах Львівщини.

Як повідомив Юрій Майборода, із загальної кількості пропозицій, що надійшли від районних державних адміністрації та міст обласного значення, 38 заявок – щодо облаштування на консолідованих засадах спортивних майданчиків у сільській місцевості: з них 23 зі штучним покриттям, а також 15 з тренажерним обладнанням. Орієнтовна вартість покриття та обладнання для них складатиме 5 млн. 600 тис. грн.

Перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич також наголосив, що збереження існуючих багатофункціональних спортивних майданчиків та консолідація фінансових зусиль на будівництво нових – це основні завдання.

«Насамперед нам необхідно забезпечити збереженість спортивних майданчиків та їх належне функціонування. Окрім цього, фінансування будівництва таких спортивних споруд із обласного бюджету буде здійснюватись виключно на консолідованій основі, за умови, якщо відповідні кошти також будуть передбачені у районному чи міському бюджетах», – резюмував Богдан Матолич.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фонд Анни Мазуренко ...

КОМЕНТАРІ