До Чернівецького училища міліції завітали школярі

До Чернівецького училища міліції завітали школярі

27.11.12 11:04 0 1473
Керівництво Чернівецького училища професійної підготовки працівників міліції організувало «День відкритих дверей» для старшокласників загальноосвітньої школи №38 міста Чернівці. Такі зустрічі із школярами є уже давньою традицією для викладачів цього закладу.

Начальник училища полковник міліції Юрій Зінченко радо зустрів юних гостей, познайомив їх із викладачами та організував для учнів екскурсію навчальним закладом.

- Чернівецьке училище професійної підготовки міліції є навчальним закладом МВС України. Зараз тут проходять першопочаткову професійну підготовку 145 курсантів. Зокрема, це працівники спецпідрозділів «Беркут», патрульної служби та дільничні інспектори міліції. Заняття проводять досвідчені викладачі, які до цього працювали в різних підрозділах міліції – повідомив Юрій Зінченко.

Екскурсію школярі розпочали із огляду навчальних аудиторії, в яких проходять заняття із теоретичних та практичних курсів. Викладач, майор міліції Оксана Шандро, розповіла учням, що курсанти вивчають цілу низку юридичних та спеціальних дисциплін: основи правознавства, криміналістику, тактико-спеціальну і вогневу підготовку, тактику самозахисту, тощо.

Після цього старшокласники відвідали спортивну залу, де могли побачити, як проходять заняття із фізичної підготовки, зокрема відпрацювання прийомів самозахисту.

Великий інтерес викликала екскурсія по навчальному полігону.

Розташовані на ньому споруди, будівлі та смуга перешкод, дають можливість на практиці засвоїти практичні навички затримання правопорушників в різних змодельованих ситуаціях – розповів виконуючий обов’язки начальника кадрового забезпечення навчального закладу капітан міліції Роман Єреміца.

На плацу училища учні побачили, як проходять тактико-спеціальні навчання по припиненню групових порушень громадського порядку та ліквідації масових заворушень.

Та найбільше зацікавлення присутніх викликали спецтехніка та учбова зброя, яку продемонстрував начальник циклу вогневої підготовки підполковник міліції В’ячеслав Макаревич. Він розповів про правила безпеки при поводженні зі зброєю, призначення спецтехніки, тактико-технічних характеристики пістолетів і автоматів. Після почутого майже всі підлітки, виявили бажання приміряти на себе каску, бронежилет та потримати в руках зброю.

Від зацікавлених гостей надходило багато питань, на які присутні викладачі охоче відповідали.

- Мені побачене дуже сподобалось, зокрема підготовка спецбійців, тренувальний майданчик, все дуже цікаво і захоплююче – ділиться своїми враженнями учениця 11 класу Карина Чернишова.

Вчитель Леонід Мартіс подякував керівництву Чернівецького професійного училища міліції за надану можливість відвідати їхній заклад та ознайомитись із навчальним процесом правоохоронців.

- Такі візити дуже потрібні учням. Відвідування училища сприяє правовому вихованню молоді, а також дає змогу майбутнім захисникам країни ознайомитись із спецзасобами, адже нині в школі відсутня будь-яка навчальна зброя чи спецтехніка, Також вважаю, що зустріч із правоохоронцями полегшить в майбутньому проходити службу як в Збройних сила так і у внутрішніх військах МВС України - зазначив Леонід Мартіс.

Наприкінці заходу юних гостей пригостили гарячим чаєм та солодощами. Школярі залишились задоволеними проведеною екскурсією, жваво обговорювали побачене, а також виявили бажання ще завітати до Чернівецького міліцейського училища.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чиновник з Луцька взяв ...

КОМЕНТАРІ