Львівщина: Дохід від виробництва харчових продуктів та напоїв в області зріс на 89,3 %

Львівщина: Дохід від виробництва харчових продуктів та напоїв в області зріс на 89,3 %

27.11.12 13:52 0 1079
Індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у Львівській області за січень-жовтень 2012 року, у порівнянні з цим же періодом 2011 року, становить 108,3 % (по Україні -100,7 %). Про це повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський.

За його словами, таких результатів вдалося досягти, в першу чергу, за рахунок зростання виробництва з перероблення та консервування овочів та фруктів в 2,4 рази, виробництва дистильованих алкогольних напоїв – в 2,2 рази, перероблення чаю та кави – на 33,1 %, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості – на 20,5 %, мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв – на 14,3 %.

«За період січня-вересня 2012 року реалізовано харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 7,9 млрд. гривень, що на 31,6 % більше, ніж за січень-вересень 2011 року та становить близько 6 % від обсягу реалізованої продукції в Україні. Питома вага реалізованої продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в загальному обсязі реалізованої промислової продукції у Львівській області за січень-вересень 2012 року становила 34,3 %. За цим показником галузь займає перше місце в переробній промисловості», – зазначив Роман Верещинський.

Начальник головного управління також наголосив, що харчопереробна галузь поступово перетворюється у бюджетоутворюючу: «Від підприємств харчової та переробної промисловості до бюджетів усіх рівнів станом на початок листопада надійшло 1,1 мільярда гривень, що на 89,3 % більше, ніж за аналогічний період минулого року».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ