Луцьк: Відбулася виїзна нарада з перевірки стану виконання робіт з очищення  русла річки Сапалаївки

Луцьк: Відбулася виїзна нарада з перевірки стану виконання робіт з очищення русла річки Сапалаївки

27.11.12 17:13 0 1418
Сьогодні відбулася виїзна нарада з перевірки стану виконання робіт щодо реалізації проекту «Відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев русла річки Сапалаївка від вулиці Ніла Хасевича до вулиці Потапова з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови міста Луцька (капітальний ремонт русла)».

У нараді взяли участь міський голова Микола Романюк, спеціалісти відділу екології міської ради, керівники фірм та організацій, які здійснюють роботи з благоустрою річки.

Останніми роками санітарний стан прибережно-захисної смуги погіршився, житлові забудови наблизилися до берегів річки. Мешканці прилеглих будинків самовільно проводять добудови, викидають тверді побутові відходи, залишки городньої рослинності, чим засмічують русло річки. Крім того, тут багато сухостійних дерев, які відмирають і падають у русло.

Відділом екології міської ради організовуються санітарно-екологічні дні з очищення від твердих побутових відходів водоохоронної зони річки. За дорученням міського голови, з метою покращення санітарно-екологічного стану річки Сапалаївка, її водоохоронної зони в центральній частині міста, ліквідації процесів підтоплення житлових будинків в районі вул. Ярощука та забудов у районі дитячої залізниці, за кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища ПрАТ «Інститут «Волиньводпроект» виготовлено проект «Відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев русла р. Сапалаївка від вул. Ніла Хасевича до вул. Потапова». Проект затвердили на засіданні виконавчого комітету.

Як повідомив радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, відбуваються роботи з очищення і розширення русла річки. Поглиблено 1 кілометр 100 метрів річки. На ці роботи з державного бюджету було виділено 900 тисяч гривень. Для завершення запланованих робіт потрібно ще близько 700 тисяч гривень. Міський голова переглянув обсяг виконаних робіт і зазначив: «Реалізація запланованого проекту завершується. Потрібно повністю виконати усі заплановані роботи. Ми будемо для цього шукати кошти у міському бюджеті. Річку потрібно розчищати, адже це місце відпочинку лучан. Дякую усім виконавцям робіт, тут працювати не просто, немає простору для розміщення техніки, але вони працюють якісно».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: «Хочете жити в ...

КОМЕНТАРІ