Львів: У Личаківському районі шанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр.

Львів: У Личаківському районі шанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр.

27.11.12 17:54 0 1128
Львів шанує пам'ять минулого. На тижні, що минув, в п’ятницю 23 листопада, Личаківський відділ соціального захисту у співпраці із середньою школою № 7 (вул. Б. Хмельницького, 132) за підтримки спільноти храму Пресвятої Богородиці — Володарки України УГКЦ провели захід по вшануванню пам’яті жертв Голодомору, програма якого включала акцію «Незабудки пам’яті», спільний молебень, виступи учнів школи, перегляд документального фільму «Великий голод».

Голодомор 1932-33 рр. – це трагедія всього нашого народу. Найбільш болючим є те, що голодні смерті українців спричинені не природніми факторами – неврожаєм, а свідомо спланованими діями «злочинного режиму», який панував в ці роки на території сучасної України,— начальник Личаківського відділу соціального захисту Любов Маніла

За підсумками судової справи за фактом Голодомору було встановлено, що кількість людських втрат від Голодомору 1932–1933 рр. становить 3 млн. 941 тис. осіб. Втрати українців в частині ненароджених, що за даними слідства СБУ становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб судом не встановлювалися. Відтак сумарно понад 10 млн. осіб.

Слід зазначити, що під час другої світової війни серед українців загинуло близько 14 млн осіб, тобто умовно 3,5 млн. смертей українців за рік бойових дій Радянського Союзу. Таким чином у мирний час за рік між урожаями 1932 і 33 років загинуло більше українців ніш за рік бойових дій під час другої світової війни.

Фоторепортаж

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові презентують ...
Наступна новина: Львів: До перевірок ...

КОМЕНТАРІ