Львів: На конкурс «Я з повстанського роду» вже надійшло понад 30 робіт

Львів: На конкурс «Я з повстанського роду» вже надійшло понад 30 робіт

27.11.12 18:29 0 1325
З середини жовтня триває конкурс «Я з повстанського роду», на який учні та студенти Львова та області пишуть спогади членів своїх родин, які воювали в Українській повстанській армії.

Мета конкурсу — відродження пам’яті про героїчне минуле наших предків, популяризація УПА серед молодого покоління задля кращого пізнання національної спадщини держави та духовного піднесення української нації.

— Ідеологічний прес в радянські часи настільки сильно працював, що все сприймалось крізь призму ідеології. А скільки багато є забутих матеріалів, і в спогадах наших дідусів та бабусь, і в домашніх архівах. Тому ідея цього конкурсу була дуже добре сприйнята. Сьогодні ми можемо дізнатись про історію із скупих сторінок підручників. Тому «Український Чин» бачить в конкурсі ширшу роль – пошукову та пізнавальну роботу серед молоді. — Михайло Дуриш, голова ГПО «Український чин»

Конкурс проводиться у двох категоріях: серед учнів та серед студентів, у місті Львові та у всіх районах Львівської області.

У складі журі конкурсу – авторитетні історики та громадські діячі: Роман Шуст – декан історичного факультету Львівського національний університет імені Івана Франка, Ярослав Сватко – журналіст, представник Львівської обласної ГПО «Українська справа», Микола Посівнич – кандидат історичних наук, президент фонду «Літопис УПА», Руслан Забілий – директор Національного музею «Тюрма на Лонцького», Ігор Калинець – поет, громадський діяч, лауреат державної премії імені Т. Г. Шевченка та премії імені Василя Стуса, Іван Сварник – директор Львівської обласної універсальної бібліотеки, Володимир В’ятрович – голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху.

Журі визначить три найкращі роботи серед учнів та три найкращі роботи серед студентів. Нагадаємо, роботи на конкурс прийматимуться до 31 грудня. Кращі роботи учасників кожного району будуть видані у вигляді книги спогадів про УПА «Я з повстанського роду!».

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через комп’ютер або ...
Наступна новина: У Львові в 2012 році ...

КОМЕНТАРІ