Івано-Франківщина: Створення служби соціального таксі та підготовку фахівців для роботи з інвалідами передбачає обласна програма соціального захисту

Івано-Франківщина: Створення служби соціального таксі та підготовку фахівців для роботи з інвалідами передбачає обласна програма соціального захисту

27.11.12 19:41 0 1253
Для покращення якості надання соціальної підтримки мешканцям області, привернення уваги до проблем людей з інвалідністю, малозабезпечених, багатодітних родин, ветеранів національно-визвольних змагань розроблено обласну комплексну Програму соціального захисту населення у 2012-2016 роках.

У програмі, розробленій департаментом соціальної політики облдержадміністрації, обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, постійною комісією обласної ради з питань праці та соціального захисту населення, враховується важливість забезпечення житлом соціально незахищених верств населення.

Наголошується також на необхідності фінансової підтримки за рахунок коштів з обласного та місцевих бюджетів лікування, вирішення невідкладних соціально-побутових питань малозабезпечених громадян, створення безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до будівель житлового та громадського призначення.

Зокрема, у програмі соціального захисту йдеться про створення до 2014 року в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї служби «Соціальне таксі» для інвалідів по зору та осіб з порушеннями опорно-рухового апарату.

Протягом наступних двох років вивчатимуться можливості для відкриття на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника факультету з підготовки та перепідготовки фахівців для роботи з особами, що мають інвалідність.

В області дбатимуть про те, щоб у Долинському, Косівському, Надвірнянському, Тлумацькому районах та містах Івано-Франківську, Коломиї, Калуші було відкрито відділення обласного державного центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт».

Планується проведення реконструкції приміщень Івано-Франківського геріатричного пансіонату, житлових корпусів Делятинського психоневрологічного інтернату, спального корпусу Коршівського геріатричного пансіонату, їдальні Снятинського психоневрологічного інтернату, поточний ремонт частини приміщення Снятинського дитячого будинку-інтернату.

Довідково

В області на початок жовтня нараховувалося понад 91 тис. інвалідів, в тому числі, більш ніж 6 тис. дітей-інвалідів. На Прикарпатті проживають 9,3 тис. малозабезпечених сімей, 3,9 тис. багатодітних родин, в яких виховується 14,2 тис. дітей.

За 9 місяців 2012 року в області нараховано та виплачено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям на загальну суму 134 млн. грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Начальника УМВС України на ...

КОМЕНТАРІ