Івано-Франківщина: У Тлумачі відкриють пам’ятник Івану Макусі

Івано-Франківщина: У Тлумачі відкриють пам’ятник Івану Макусі

28.11.12 08:22 0 1081
4 грудня, як повідомляє заступник голови Тлумацької райдержадміністрації Олександра Чаплінська, у центрі Тлумача урочисто відкриють та освятять пам’ятник Івану Макусі, міністру ЗУНР.

В районному Будинку культури відбудеться презентація книги місцевого краєзнавця Михайла Дземана «Іван Макуха. Адвокат з Товмаччини». За словами Олександри Чаплінської, гостями урочистостей будуть земляки-односельці Івана Макухи з Львівщини, із села Дорожеве.

Довідково

На будинку Івана Макухи, де знаходиться Тлумацька міська рада, встановлено йому меморіальну дошку. Міська рада заснувала премію ім. Івана Макухи з історії, краєзнавства та права.

У вересні тлумаччани відзначили 140 - річчя від дня народження Івана Макухи. У 2013 році, з нагоди 800-ліття Тлумача, тут планують відкрити музей Івана Макухи.

Іва́н Маку́х (1872 - 1946). Народився у с. Дорожеве на Львівщині, похований у Зальцбургу (Німеччина). Діяч Української радикальної партії, її голова в 1930—1939 рр., посол до Галицького сейму (у 1908—1918 рр.; член Національної Ради ЗУНР, потім Державний секретар праці й відбудови, а з січня 1919 року — Державний секретар внутрішніх справ.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ