Львів - О.Березюк: «Найбільша користь цих дебатів – те, що ми можемо професійно разом мислити»

Львів - О.Березюк: «Найбільша користь цих дебатів – те, що ми можемо професійно разом мислити»

28.11.12 09:26 0 1384
29 листопада о 18.00 год у приміщенні Львівського національного університету імені Івана Франка відбудуться перші регіональні Публічні дебати на тему «Українська середня освіта вкрай застаріла».

Організатори та учасники дебатів мають на меті знайти колективне рішення проблеми освіти і вважають саме таку дискусійну форму найефективнішою.

— Дискусія завжди має результат, результат дискусії – комплексне колективне рішення. Власне дебати, чи дискусійні клуби, мають на меті пробуджувати колективне мислення. А колективне мислення – це абсолютно інноваційні ідеї. — Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР

Оскільки це будуть перші регіональні публічні дебати у Львові, організатори та учасники спробують навчитись вести дискусії, професійно мислити та генерувати нові ідеї для вирішення актуальних проблем, зокрема проблеми середньої освіти в Україні.

— На будь-яких дебатах генеруються ідеї. Ці дебати для нас швидше за все є інструмент навчання колективного мислення, яке на сьогоднішній день не є таке, яке дуже часто використовується. Найбільша користь цих дебатів – те, що ми можемо професійно разом мислити. А що з цього вийде – це покаже час і зусилля, які ми прикладемо. — Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики

Нагадаємо, Публічні дебати «Українська середня освіта вкрай застаріла» проводитиме Фонд «Ефективне управління». Це вже 23-ті публічні дебати Фонду та перші регіональні. Окрім того, Фонд щорічно проводить публічні дебати телевізійного формату, які транслюються компанією BBC World News на 76-мільйонну аудиторію у 225 країнах світу. В 2010 році в рамках цього співробітництва були організовані публічні дебати на тему: «Капіталізм не виправдав очікувань на пострадянському просторі», а 2011 року – «Проведення великих спортивних заходів зміцнює економіку країни». Обидва заходи проходили в Києві англійською мовою. Модератором дебатів виступила всесвітньо відома ведуча телеканалу BBC World News Зейнаб Бадаві.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: На вул. ...
Наступна новина: У Верховній Раді можливе ...

КОМЕНТАРІ