Перевибори на Рівненщині відбудуться на початку 2013 року

Перевибори на Рівненщині відбудуться на початку 2013 року

28.11.12 11:20 0 1404
Ще не вгамувалися пристрасті навколо обрання депутатів Верховної Ради, а на Рівненщині уже заговорили про чергові вибори. Невдовзі мешканцям області доведеться проголосувати за людей, які замінять в обласній раді новообраних нардепів.
Згідно законодавства, якщо новообрані народні обранці є депутатами місцевих чи обласних рад, вони зобов’язані подати заяву про складення повноважень. Ця процедура повинна бути виконаною до другого грудня. Інакше, політиків не зареєструють депутатами Парламенту, повідомляє прес-центр Громадянської мережі ОПОРА.
На Рівненщині можна говорити про заміну чотирьох депутатів обласної ради. Троє із них обрані до Верховної Ради і досі не заявили про бажання відмовитися від високого мандату щоб продовжити працювати у обласній раді. Відтак, перевибори відбудуться у одномандатному виборчому окрузі №20 Костопільського району, де на місцевих виборах переміг Микола Кучерук, у окрузі №8 Демидівського району, який представляв Микола Сорока та в окрузі №40 із центром у Рівному, який представляв Олег Осуховський. Крім цього, через смерть депутата Михайла Колісниченко, перевибори мають відбудуться і у Кузнецовську.
Крім перерахованих вище, перевибори також можуть відбудуться у п’ятому виборчому окрузі Гощанського району, який в обласній раді представляв Юрій Благодир. Цей політик має реальні шанси стати народним депутатом по партійних списках Партії регіонів
Зі слів голови Рівненської обласної територіальної виборчої комісії Івана Долганського, засідання комісії по перевиборах депутатів до обласної ради відбудеться після офіційної реєстрації народних депутатів.
- Приблизно 17-19 грудня народні депутати складуть присягу, - пояснює голова обласної ТВК. – Після цього обласна виборча комісія повинна зібратися і прийняти рішення про призначення термінів проведення виборів депутатів обласної ради. З моменту прийняття такого рішення в нас буде 60 днів на підготовку. Тобто, вибори можуть відбутися наприкінці лютого чи на початку березня 2013 року.
Фінансування перевиборів до Рівненської обласної ради здійснюватиметься із обласного бюджету. Зі слів Івана Долганського, зараз голови районних територіальних виборчих комісій, кандидати яких обрані народними депутатами, готують кошториси для подання на сесію обласної ради про виділення коштів на проведення перевиборів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затримано інструктора ...
Наступна новина: На Чернігівщині зібрали 60 ...

КОМЕНТАРІ