На Рівненщині цукор подешевшав на 15 відсотків

На Рівненщині цукор подешевшав на 15 відсотків

28.11.12 12:54 0 1335
Порівняно з листопадом минулого року вартість солодкого продукту знизилася із 7 гривень 20 копійок до 5 гривень 45 копійок за кілограм. В торговельній мережі області достатньо власної продукції, оскільки місцеві цукровари виробляють більше, ніж споживають краяни. Так, два заводи, що працюють на Рівненщині, вже виготовили з нового врожаю понад 67 тисяч тонн солодкого продукту, зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Тим часом жителям області на рік вистачає 56 тисяч тонн. Тож місцеві цукровари постачатимуть свою продукцію в інші регіони. Адже цьому сприяють їх промислові потужності. Так, харчовики переробляють сировину не лише аграріїв Рівненщини, а й із інших областей.
Тим часом в області завершують копати солодкі корені. Нині техніка працює на полях лише в двох районах – у Млинівському дозбирують врожай на площі 700 гектарах, а в Демидівському – на 200 гектарах. Нині аграрії вже накопали 777 тисяч тонн цукрового буряка при середній врожайності 367 центнерів із гектара. Найбільший врожай збирають агровиробники Млинівського та Рівненського районів – в середньому по 471 та 442 центнери з гектара відповідно.

Прес-служба Рівненської ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Депутати планують ...

КОМЕНТАРІ