Молодь Львівщини вшанувала пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Молодь Львівщини вшанувала пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

28.11.12 16:09 0 1312
На Львівщині тривають скорботні заходи  пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років, зокрема 27 листопада 2012 року управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації спільно з товариством “Молода Просвіта” Національного університету “Львівська політехніка” та Колегією студентів і аспірантів Національного університету “Львівська політехніка” провели мітинг-реквієм.

На захід біля головної будівлі Національного університету “Львівська політехніка” зібралися представники студентської молоді, педагогічних колективів та громадських організацій Львівщини.

З доповідями до присутніх звернулися проректор Національного університету “Львівська політехніка” Богдан Моркляник, голова Товариства “Просвіта” Христина Бурштинська, заступник начальника відділу молодіжної політики управління з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації Христина Паньків. Отець Богдан Грушевський прочитав заупокійну молитву за невинно-убієнними жертвами Голодомору 1932-1933 років.

По закінченні мітингу-реквієму усі присутні пом’янули хвилиною мовчання мільйони українців, які загинули мученицькою смертю від голодомору, а також засвітили свічі пам’яті.

Цьому заходу передували демонстрації фільму про Голодомор, після якого усі бажаючі мали змогу поспілкуватися з істориками та отримали на згадку інформаційні буклети “Голодомор 1932-1933 рр. в Україні – Геноцид українського народу”, виданий управлінням з питань сім’ї та молоді облдержадміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ