На Тернопільщині порушують права дітей на освіту

На Тернопільщині порушують права дітей на освіту

28.11.12 10:00 0 1045
Під час наради керівників органів виконавчої влади та правоохоронних органів Тернопільської області було обговорено стан дотримання законодавства про освіту, ефективність реалізації повноважень органами державної виконавчої влади та правоохоронними органами щодо забезпечення права дітей на дошкільну, шкільну та профтехосвіту.
Сьогодні захист прав дітей на освіту є досить актуальною проблемою в області, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області
За результатами прокурорських перевірок додержання законодавства про освіту у цьому році порушено 4 кримінальних справи. Близько ста посадовців притягнуто до передбаченої законом відповідальності, поновлено права 200 учнів професійно-технічних закладів освіти, в користь яких відшкодовано 43 тисячі гривень. Загалом, за результатами перевірок додержання законодавства про освіту на користь дітей відшкодовано біля півтори сотні тисяч гривень.
У поточному році за розпивання спиртних напоїв та появу у громадських місцях в нетверезому стані до адміністративної відповідальності притягнуто 411 неповнолітніх та 214 – за куріння у громадських місцях, про що керівників навчальних закладів повідомлено. Однак, на внутрішкільному обліку у всіх загальноосвітніх школах області перебуває лише 9 схильних до вживання алкоголю підлітків та 34 – до паління.
Міжвідомчою нарадою відмічено, що органи контролю ще не повною мірою виконують поставлені перед ними завдання, тому за результатами наради розроблено ряд дієвих заходів спрямованих на покращення становища дітей.
«Одним із таких заходів є впровадження у всіх закладах освіти функціонування телефонів довіри, за якими діти зможуть анонімно повідомити про порушення законодавства у сфері освіти», – зазначив прокурор області Геннадій Мовчан.
Зазначене питання перебуває на постійному контролі прокуратури Тернопільської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через непроплати ...
Наступна новина: У Львові збільшиться ...

КОМЕНТАРІ