Івано-Франківщина: Актуальні питання з життя Тисмениччини - на колегії

Івано-Франківщина: Актуальні питання з життя Тисмениччини - на колегії

29.11.12 08:10 0 1327
Під керівництвом голови Тисменицької районної державної адміністрації Ігоря Овчара відбулося чергове засідання колегії РДА.

У роботі колегії взяли участь перший заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ярослав Мельник, міські, селищні, сільські голови, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів та районних служб, промислових підприємств, лікарень, лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів.

Розглянуто усі питання порядку денного, з яких ухвалені відповідні рішення.

Перший заступник начальника Тисменицької міжрайонної державної податкової інспекції Іван Скринник поінформував присутніх щодо стану сплати до бюджетів усіх рівнів податків, зборів та інших обов’язкових платежів суб’єктами господарювання району. Зазначалося, що до бюджетів усіх рівнів у січні-жовтні цього року в розрізі платежів, які адмініструються податковою інспекцією, мобілізовано 106061,1 тис. грн. податків і зборів, що на 45074,1 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про епідемічну ситуацію та стан виконання Національної програми по боротьбі з туберкульозом у районі розповів головний лікар Лисецької центральної районної лікарні Тарас Скоропад.

У районі спостерігається зменшення показника захворюваності деструктивними формами туберкульозу на 100 тис. населення у порівнянні з відповідним періодом у 2011 році, з 14,1 до 11,9.

Запрошений на колегію перший заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ярослав Мельник акцентував увагу на питаннях реформування медицини, при цьому приділив увагу також і місцевій проблематиці – функціонуванню Тисменицького протитуберкульозного диспансеру (необхідність побудови очисних споруд та встановлення нової системи опалення), створенню на базі Лисецької центральної районної лікарні центру первинної медико-санітарної підготовки, придбанню нового рентгенапарату для Тисменицької міської поліклініки.

У контексті розглянутого питання звернули увагу, в першу чергу медиків, та загалом усіх присутніх на профілактику захворюваності на туберкульоз, адже «краще запобігти, аніж лікувати».

Головний лікар Тисменицького протитуберкульозного диспансеру Валерій Остапов розповів про роботу щодо профілактики, діагностики та лікування туберкульозу, господарський стан справ у цьому медичному закладі. До речі, за 9 місяців цього року тут оглянуто 3568 осіб, з яких 388 дітей до 14 років, 44 підлітки 15-17 років.

Крім того, голова Тисменицької райдержадміністрації Ігор Овчар звернув увагу присутніх керівників територіальних громад на формування місцевих бюджетів на наступний рік, допомогу соціальним службам району в організації та формуванні подарункових наборів для дітей із незахищених категорій населення до Дня святого Миколая.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: Урочисте ...
Наступна новина: Чоловік розстріляв сторожа, ...

КОМЕНТАРІ