Івано-Франківщина: На обласній  станція  переливання крові запрацював апарат  інактивації вірусів вартістю 1,3 млн. грн.

Івано-Франківщина: На обласній станція переливання крові запрацював апарат інактивації вірусів вартістю 1,3 млн. грн.

29.11.12 13:08 0 1282
Відтепер фахівці обласної станції переливання крові знезаражуватимуть зразки донорської крові за допомогою апаратного методу вірус-інактивації. Для цього у медичному закладі встановлено відповідне обладнання.

«Це ще один крок у гарантованій безпеці донорської крові», - наголосив журналістам головний лікар Ігор Дожджанюк. За словами медика, апарат вірус-інактивації дозволить знищувати практично всі віруси у донорській крові, навіть ті, які неможливо діагностувати на ранніх стадіях інфекційних захворювань.

Час обробки однієї дози будь-якого компоненту крові на новому обладнанні становить лише 15 хвилин.

Вартість апарату – 1,3 млн. грн., виділених з обласного бюджету.

Лікарі обласної станції переливання крові вже оцінили переваги апарату інактивації вірусів і використовують у своїй повсякденній роботі, попередньо запозичивши досвід у німецьких та голландських колег.

За встановлення апарату вірус-інактивації, про який «раніше тільки мріяли», працівники обласної станції переливання крові завдячують голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку.

«Сподіваюся, що наша станція переливання крові стане однією з кращих в Україні, - зазначив Михайло Вишиванюк, оглянувши нове обладнання і відмітивши ініціативність місцевих лікарів. - В області враховують потреби медицини і будемо виносити на сесію обласної ради відповідні програми з охорони здоров’я. Надзвичайно важливі програми, які гарантують людям життя, будуть всі профінансовані».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: В ...

КОМЕНТАРІ