Луцьк: У місті вживатимуть заходів з усунення виявлених дефектів у конструкціях житлових будинків

Луцьк: У місті вживатимуть заходів з усунення виявлених дефектів у конструкціях житлових будинків

29.11.12 13:56 0 1388
Сьогодні на сесії міської ради заступник міського голови Лариса Соколовська доповіла про підсумки роботи комісії з позачергового обстеження житлового фонду.

Вона зауважила, що після надзвичайної ситуації, яка склалася 10 червня 2012 року із частковим обвалом п'ятиповерхового житлового будинку на вул.Рівненській,109, Луцькою міською радою організовано позачергове обстеження всього житлового фонду, в результаті якого при візуальних оглядах виявлено ряд дефектів конструктивних елементів житлових будинків. На підставі проведених обстежень надано замовлення Волинському філіалу «НДІ проектреконструкція» на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт будинків та усунення дефектів у 19-и будинках та виконання паспортизації 17 житлових будинків за кошти міського бюджету.

У листі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства від 25.06.2012 поставлена вимога проведення із залученням науково-дослідних, проектних і будівельних організацій до кінця 2012 року обстеження та паспортизації обєктів, споруд та інженерних мереж. Для виконання таких масштабних заходів необхідні значні кошти, які ніколи не виділялися для міста Луцька із державного бюджету України.

На даний час в місті Луцьку нараховується 1408 житлових будинків комунальної власності, 83 житлових будинки на балансі ОСББ та 17 на балансі самостійних ЖБК. 165 будинків одноповерхової забудови належать до ветхого житлового фонду. Процент зносу таких будинків ще 20-30 років тому, на час визначення статусу ветхості, вже становив 70 і більше відсотків.

Більшість будинків 5-ти і -9-ти поверхової забудови побудовані в основному в 70-80-х роках минулого століття. Фізичне та моральне старіння конструкцій, внутрішніх інженерній систем, не проведення заходів зі своєчасного капітального ремонту, реконструкції значно погіршують технічний стан житлових будинків, є причиною зниження якості комунальних послуг, погіршення комфортності, надійності та безпечності умов проживання мешканців міста.

Через відсутність фінансування державних програм не виконуються заходи з капітального ремонту, реконструкції житлового фонду застарілої забудови, житловий фонд 1960-1970 років забудови потребує відновлення та модернізації.

На підставі вищевикладеного, Луцька міська рада просить передбачити в державному бюджеті 2013 ріку кошти на паспортизацію житлових будинків на умовах співфінансування з міського бюджету. Депутати підтримали рішення, згідно з яким при плануванні бюджету на наступний рік, будуть передбачені кошти на паспортизацію житлового фонду міста, виготовлення проектно-кошторисної документації з усунення виявлених дефектів конструкцій житлових будинків та забезпечення вимог безпечної експлуатації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ