У Луцьку бездомними тваринами опікуватимуться комунальники

У Луцьку бездомними тваринами опікуватимуться комунальники

29.11.12 14:11 0 1353
Сьогодні на сесії міської ради голова громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» Богдана Новарчук повідомила, що у місті Луцьку зареєстровано близько трьох тисяч бездомних собак, тож потрібно вжити заходів для врегулювання ситуації.

Відповідно до Програми «Охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Луцьку на 2011-2016рр.», рішення міської ради від 23.02.2011 № 6/19 та Закону України «Про захист тварин від жорсткого поводження» передбачено створення притулків і відповідних структур, зокрема комунального підприємства, яке відповідатиме за життя тварин у місті.

Питання створення комунального підприємства «Ласка» викликало активну дискусію депутатів. Вони обговорили статут, діяльність, права та обов’язки підприємства. Запланували у листопаді наступного року заслухати звіт директора новоствореного підприємства.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що для створення притулку для бездомних тварин у місті Луцьку передбачено у державному бюджеті 3 мільйони 400 тисяч гривень. Ці кошти мають цільове призначення, на інші потреби їх використати не можна, тому варто створити комунальне підприємство «Ласка» для зменшення кількості безпритульних тварин, забезпечення безпечних та комфортних умов для лучан. «Це нагода стати в числі перших в Україні у гуманному ставленні до тварин»,– зазначив міський голова. Депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства «Ласка» з доповненнями та поправками.

Завтра о 10.00 сесія продовжить свою роботу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ