На Житомирщині викрили суддю-хабарника

На Житомирщині викрили суддю-хабарника

29.11.12 14:40 0 1339
Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю, спільно із співробітниками територіального спецпідрозділу та прокуратури області, викрили у хабарництві виконуючого обов’язки голови одного з районних судів Житомирщини.

Як з’ясувалося, у провадженні служителя Феміди перебувала адміністративна справа стосовно водія, який передав право керування автомобілем особі, що була на підпитку (ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Хабарник, займаючи відповідальне становище, міг значно знизити міру покарання і замінити тривалий термін позбавлення водійських прав на виплату штрафу, за що вимагав від порушника 500 гривень.

Не бажаючи виконувати бажання посадовця, водій повідомив про це правоохоронцям. У результаті суддю затримано «на гарячому» в його службовому кабінеті під час одержання хабара.

І це не поодинокий випадок, коли працівник суду переступав закон. Правоохоронцями задокументовано й інші факти його незаконного збагачення.

Дії зловмисника попередньо кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківські ...

КОМЕНТАРІ